Hon ska erövra världen - med svensk musik

Latinska superstjärnan Laura Pausini vet var de bästa låtskrivarna finns

NÖJE

Laura Pausini är megastjärna i Sydamerika och halva Europa.

I går fick vi se henne i ”Söndagsöppet”.

Snart kan hon erövra världen med hjälp av före detta Cheiron-medarbetare.

Foto: HENRY LUNDHOLM
stor vill bli större Italienska Laura Pausini ska göra sin första engelskspråkiga skiva i sommar.

Italienska Laura Pausini har sålt över 14 miljoner skivor sedan genombrottet 1993. Hon är stor i södra Europa. Hon är väldigt stor i Sydamerika. Och nu kan hon bli hur stor som helst.

I sommar spelar hon in sin första engelskspråkiga skiva och låtmaterial är att vänta från före detta medarbetare i framgångssmedjan Cheiron.

– Vi letar just nu låtar till nästa album. Jag har träffat Andreas Carlsson och hoppas att jag kan få nytt material från honom. Även Jörgen Elofsson har erbjudit mig material och jag hoppas kunna arbeta med honom på det nya albumet, säger Pausini.

Redan nu finns svenskt material i Lauras segertåg. Nya singeln ”Il mio sbaglio piu grande” är skriven och producerad av Andreas Carlsson.

– Jag var här för två år sedan och träffade då Andreas. Han erbjöd mig några låtar och jag föll direkt för ”Everyday is a Monday” som den heter i original. Vanligtvis handlar mina texter om allvarliga saker, men den här sången gjorde mig lycklig. Jag fick den och den kommer att vara med på albumet som jag börjar spela in i juni.

Uppträtt sedan hon var åtta år

”Tra te e il mare” är Laura Pausinis femte skiva. Men hon har varit i branschen i närmare 20 år.

– Första gången jag stod på scenen var jag åtta år. Det var min födelsedag och pappa, som spelade piano, frågade vad jag önskade mig i present. Jag sa att jag ville sjunga med honom på scenen. Från den kvällen gjorde jag det.

Jorunn Amcoff