”Chess gör mig livrädd”

Josefin Nilsson får huvudrollen när musikalen blir svensk

NÖJE

Hon var tvungen att tacka nej till "Kristina från Duvemåla".

Men när kompisen Benny Andersson ringde och frågade Josefin Nilsson om hon ville vara med i "Chess" så var svaret givet.

- Visst. Men nu är jag livrädd, säger hon.

drömroll Josefin Nilsson tvekade inte när Benny Andersson ringde och frågade om hon ville göra en av huvudrollerna i "Chess". - Det känns fantastiskt att få jobba med honom, särskilt eftersom jag var tvungen att tacka nej till "Kristina från Duvemåla", säger hon.

Musikalen "Chess" har premiär på Cirkus i Stockholm nästa vår och görs då för första gången på svenska.

Precis som i den numera klassiska Londonuppsättningen kommer Tommy Körberg att göra rollen som den ryska schackspelaren Anatoly.

Men i stället för musikalvärldsstjärnan Elaine Paige blir det Josefin Nilsson som ska spela rollen som hans fru Svetlana.

Goda vänner

- Det är en stor ära att få vara med i "Chess". Jag har aldrig sett den men jag älskar musiken, säger Josefin.

Förutom Körberg är Helen Sjöholm, Anders Ekborg och Per Myrberg också klara.

Tunga namn i musikalsammanhang.

- Jag beundrar dem allihop. Men nu är jag livrädd - det är jag alltid när jag ska göra något nytt. Och det här är ju ett stort projekt.

Det är ingen slump att Benny Andersson ville ha med just Josefin. De två är ända sedan 1990 vänner och har samarbetat i en mängd projekt, bland annat med Josefins soloskiva "Shapes".

- Han är en god vän och har funnits vid min sida länge. Och eftersom jag var tvungen att tacka nej till att vara med i "Kristina från Duvemåla", då jag var uppbunden med "Adam och Eva" och Ainbusk, känns det fantastiskt att nu få jobba med honom igen.

Nu kommer du sjunga klassikern "I know him so well" med Helen. Vad kommer den heta på svenska?

- Det vet jag inte. Inte ens om föreställningen ska döpas om till "Schack", säger Josefin och skrattar.

Du vet att den sången sjungits av Elaine Paige, Barbra Streisand och Whitney Houston. Känns det betungande att du kommer att jämföras med dem?

- Nej, herregud så kan man ju inte tänka. Då kan man ju inte göra någonting. Vi gör det på vårt sätt och jag är säker på att den blir jättebra.