Veckans singlar

1 av 4
Depeche.
NÖJE

Depeche Mode

Dream on (Mute)

Om förra albumet, fyra år gamla "Ultra" vältrade sig i samma sorts beatbaserade ljudmassor som Chemical Brothers och Prodigy, verkar Depeche Mode på maj-albumet "Exciter" ha gjort ännu en tvärvändning. I alla fall att döma av singeln. För det mest framträdande här är en bluesigt burkig akustisk gitarr. På det en Dave Gahan på sitt allra mest ordrika humör och en spartansk elektronisk rytm. Om det är popbandet Depeche Mode ni håller närmast hjärtat blir ni kanske besvikna. Men en rätt cool låt är det.

Backyard Babies

Brand new hate (RCA)

Titeln på det snart aktuella albumet med Nässjös hårdaste, "Making enemies is good", kommer från den här texten. Och musiken rimmar väl med budskapet. Kan ni er Backyard vet ni vilken sorts välvässad, tung punkhårdrock som bjuds. Hooken i refrängen går inte att klaga på, den lär rockradiostationerna gilla, men det blixtrade kanske lite mer och lite ledigare om hitsen på förra plattan.

Emma Bunton

What took you so long? (Virgin)

"Baby Spice" är den som haft svårast att få i gång en solokarriär, men här, på första singeln från kommande albumet "A girl like me", levererar hon faktiskt en låt som spöar flera av de andras försök. En enkel, sommarlätt popbagatell i snyggt arrangemang med akustiska gitarrer och diskreta stråkar. Drar hela plattan åt det här hållet kan det bli intressant.

Geri Halliwell

It's raining men (EMI)

Fler kryddflickor eller i alla fall en före detta. Och visst är det den bastanta damduon Weather Girls gamla discogolvsfyllare som kommit till heders igen. Lätt, men bara lätt, uppdaterad för att bli ledmotiv i filmen "Bridget Jones"s diary". En bra låt, men man undrar vad meningen är. För Weather Girls version spelas fortfarande ute och är givetvis avsevärt coolare.

Håkan Steen