En bardrottning med glorian på sned

1 av 3
En bardrottning med glorian på sned.
NÖJE

fortsättning på intervjun med Meral...

Just den där BMW:n har det snackats en del om. Det har sagts att Meral fått den från TV 3 bland annat. Det har hon inte.

- Vår andra bil gick sönder och så köpte mamma den där. Och folk retar sig på den. Men jag är inte den enda som har en BMW i det här landet. Jag skulle ha velat ha en Volvo eller en Saab, som folk inte kan reta sig på.

Det går en del andra rykten om Meral också. Att hon ringt och tjatat sig in på "Baren" andra och tredje omgången. Att hon har haft sex med Robert Aschberg. Att hon har en kusin som är högt uppsatt på Strix television, som producerar "Barezn".

Inget stämmer säger Meral. Hennes ögon blixtrar, orden kommer med kulsprutehastighet, humöret har skiftat igen där i fåtöljen.

Samma ilska väller fram när hon pratar om tredje svängen i "Baren". Deltagarna där var falska, säger hon.

Så fort kamerorna var på så var de snälla mot henne. Samtidigt var det bara taktik från deras sida.

- Jag är lite kändare än vad de är. Och jag blev chockad över hur snälla de var mot mig när jag kom. Jag var ju där för att vara en pina för dem. Men det var svårt för mig, psykiskt, att komma in i "Baren". De måste respektera mig.

Det tyckte hon inte att de gjorde. Samtidigt konstaterar hon att hon ju valt att komma tillbaka själv.

Hon åkte ut fortare än kvickt den sista gången.

- Jag är inte besviken över att jag åkte ut, jag har fått mycket grejer genom att jag varit med. Jag har jobbat ett år och varit den som synts mest.

En stund senare säger hon ändå att Robert Aschbergs röst ekar i huvudet på henne när hon ligger och ska somna på kvällarna: "Jag är ledsen, men du har fått flest röster" hör hon om och om igen.

- Men jag har aldrig ångest för att jag varit med. Jag vet att jag tillfört schyst dokusåpa. Jag har vunnit folks hjärtan.

Hon berättar den lite lustiga historien om hur hon kom med i "Baren" första gången.

- Jag var med på foton hos fotografen härnere och nån på Strix hade sett dem på hans hemsida och faxat till honom. Så jag fick ett fax där det stod att jag skulle ringa upp.

Så hon ringde upp.

- När de svarade sa jag bara "va, jag måste ha kommit fel". Jag hade inte hört talas om "Baren" och jag kollade aldrig på svensk tv, jag kollade bara på turkisk. Sen såg jag trailern för "Baren" och tänkte "jaha är det där jag ska vara med". Och vem skulle tacka nej till att vara med i tv och tävla om en miljon?

Så hamnade hon i "Baren". Hennes vänner tyckte att hon självklart skulle vara med.

Men efter första omgången hade de vänt.

- Fast jag pratade nog sönder dem, det var bara "Baren", "Baren", "Baren", hela tiden.

Och i de turkiska kretsarna var det heller inte populärt.

- Det är konstigt, andra gången accepterade de det. Jag fattar inte det där.

Men fortfarande ringer människor hem till henne på nätterna, hon har blivit hotad många, många gånger.

När hon besökte moskén på Södermalm i Stockholm när de hade öppet hus blev hon utkastad.

- Jag blev så besviken. De sa att det var en synd att jag hade på mig smink. Då sa jag att "slänga ut nån från moskén är inte det en synd?".

Tidigare i år blev hon överfallen på centralstationen i Stockholm av två män som tyckte att hon skulle hålla sig "till sin egen ras".

- Jag har fått stryk av fundamentalister och av skinheads" Men om nån skulle skjuta mig i huvudet så dör jag med heder, jag står för den jag är.

Hon låter underligt lugn ändå. Hoten är polisanmälda men hon har inte hört nåt från polisen.

- De på Strix lugnade mig. Jag träffade Robert Aschberg och han sa: "Det är lugnt" och då kände jag "ja, jag tar det lugnt".

Han är hennes stora idol säger hon.

- Han är grym. Han är så cool.

Ögonen lyser på henne.

- Det liksom blomstrar i mig när jag träffar honom.

Samtidigt säger hon att hon alltid blir väldigt nervös när hon träffar honom. Hon är rädd att han ska tycka att hon är för kaxig.

- Han är såå cool. Jag önskar att jag hade en sån pappa.

Sin egen pappa träffar hon inte så mycket.

- Det var lite då efter första omgången av "Baren". Men det känns så konstigt, jag har inte träffat honom på nio år och så ska jag kalla honom pappa. Pappa, det är ett så fint ord" Men min mamma har varit både mamma och pappa för mig.

Mamma Anna har kokat turkiskt kaffe och far runt i lägenheten, hon ska precis åka till Turkiet. Meral blir kvar hemma.

- Förut var jag i Turkiet en gång i månaden. Nu efter "Baren" har det inte blivit så mycket.

Familjen har ett hus där. Och i framtiden skulle Meral vilja bo där.

- Jag vill bo på en yacht och ha en snygg man, eller han behöver inte vara snygg, men charmig, och så ska jag ha ett barn som ska heta Eileen. Och så vill jag åka till Sverige en gång i månaden och då ska jag pussa Robert Aschberg på handen, nej på huvudet ska jag pussa honom.

Hon ler förtjust vid tanken.

Turkietdrömmen är inte så långt borta kanske. Meral har fått ett erbjudande om att komma ner och vara med i en turkisk såpa.

- Jag känner producenten. De håller på och skriver manus till den nu. Så vi får se.

Just nu tar hon det bara lugnt. Väldigt lugnt.

Hon har ett jobb som värdinna på Hamburger Börs i Stockholm, men det har hon tagit en paus ifrån nu.

- Det funkar inte att jobba så snart efter att jag varit med i "Baren", folk känner igen mig. Men annars älskar jag mitt jobb.

Fast det här med kändisskap har hon inte helt och hållet släppt.

- Men jag vill bli känd för att jag gör nåt bra.

arkiv/baren

Lisa Pehrsdotter