Därför viker Pernilla ut sig

”Det är inte värre än att gå på stranden”

1 av 2 | Foto: BILDEN ÄR EN FAKSIMIL FRÅN MAGASINET CAFÉ
UTVIKNINGSFLICKAN Så här är vi verkligen inte vana att se Pernilla Wahlgren. Men i ett stort reportage i det nya numret av magasinet Café syns hon väldigt lättklädd på flera av bilderna. Själv är hon nöjd med bilderna och vill gärna visa upp en annan sida av sig själv. ”Det kan vara skönt att visa att jag inte bara är en sagofigur”, säger Pernilla.
NÖJE

Vågad. Lättklädd. Utmanande.

Så här har vi aldrig sett Pernilla Wahlgren förut.

– Det här är inte värre än att gå i bikini på stranden, säger hon.

Schlagerfestivaler, folkparksturnéer, barnteater...

Pernilla Wahlgren har hittills hunnit med en hel del under sin karriär.

I nya numret av tidningen Café, som kommer på torsdag, visar hon upp en ny sida.

En mer lättklädd sådan.

– Jag fick en förfrågan och tyckte att det kunde vara kul att ta fina bilder. Dessutom med en världsberömd fotograf, säger Pernilla Wahlgren.

Bilder med 60-talskänsla

Det är amerikanen Willy Camden som tagit de mest vågade bilderna på henne någonsin.

– Jag tycker att de är jättefina. De är gulliga, med glimten i ögat. Vi försökte få fram lite 60-talskänsla, lite James Bond, säger Pernilla.

Hur kändes det att bli fotograferad?

– Det är så otroligt oskyldigt när man tar sådana här bilder. Man är ett stort team, en massa tjejer är med som stylister, till exempel. Man går ju inte omkring i trosor mellan tagningarna, man har morgonrock.

Är det här gränsen för vad du tycker är ok?

– Ja, det är det. Jag visar inte mer än vad jag vill visa. Och det handlar ju om att ta snygga bilder. Visst är det avklätt, men det är inte värre än att gå på stranden och visa sig i bikini. Folk i alla tider och i alla åldrar har tagit lättklädda bilder, säger Pernilla.

Och faktum är att hon inte är den första i familjen som poserat lättklätt.

Även mamma var utvikningsflicka

På 1960-talet lät Pernillas mamma Christina Schollin plaggen falla och väckte stor uppmärksamhet med filmerna ”Änglar finns dom” och ”Käre John”.

1971 var hon dessutom utvikningsflicka i FIB-aktuellt. Sådan mor, sådan dotter.

– Mamma tycker att bilderna är fina. Och själv tycker jag inte att det här är någon stor grej. Jag är ofta omslagsflicka, säger Pernilla.

Senare i år, troligen under hösten, kommer hennes nya soloplatta. Den första på sex år.

Är det därför du gör det här – för att få uppmärksamhet inför skivan?

– Nej, om det hade varit så uttänkt hade jag släppt plattan nu. Den är fortfarande på arbetsstadiet och kommer att ta tid, säger Pernilla.

Hon har i flera års tid jobbat mycket med barnteater. I höst gör hon en av huvudrollerna när musikalen ”Trollkarlen från Oz” sätts upp som familjeföreställning på Göta Lejon i Stockholm.

Inte bara en sagofigur

– Bilderna är en kontrast till barnteatern, visst. Men det är lite skönt också. Jag är ändå 33 år nu och har bland annat spelat Pippi. Det kan vara skönt att visa att jag inte bara är en sagofigur, säger Pernilla och skrattar.

Tobias Lindner

ARTIKELN HANDLAR OM