Michael Jackson gör duett med Britney

Stjärnparad när Jacko firar 30 år som artist

1 av 3 | Foto: ap
Håller fest Michael Jackson firar 30 år som artist i höst.
NÖJE

Michael Jackson firar 30-årsjubileum som artist vid en gala i New York den 7 september.

Och han firar rejält.

Jackos festföreställning ska äga rum i sportarenan Madison Square Garden i New York. Och planerna för konserten, som stjärnan berättat om i ett pressmeddelande är minst sagt spännande.

Festen firar Jacksons karriär ända från hans debut med syskonen i Jackson 5 1971. Och vid konserten återförenas syskonen på scen för första gången sedan början av 80-talet.

Superdivor i duett

Dessutom kommer Michael Jackson att under kvällen sjunga duetter med massor av specialinbjudna artistgäster: hetast på listan är superdivorna Britney Spears och Whitney Houston.

Också Shaggy, Marc Anthony, Jill Scott, Mya, Tamia och Deborah Cox kommer att dyka upp på scen. Liksom en 300-hövdad gospelkör, en barnkör med 200 deltagare, och en orkester med 48 musiker, står det i pressmeddelandet.

Allt kommer i tv

Förstasingeln från Jackos nya platta - det första fullängdsalbum med helt nya låtar 42-åringen gett ut sedan ”Dangerous” 1991 - kommer också att framföras.

Det lär inte bli särskilt lätt att få tag på biljetter till jätteshowen. Men allt kommer att bandas och klippas ihop till en två timmar lång tv-sändning.

Mattias Källman