Sex,droger och hiphop?

Nej, Smut Peddlers-Eon talar ut om något helt annat

NÖJE
Foto: PÄR JOHANSSON
Eon.

Det vore lätt att

bygga den här intervjun på myten om de drog- och sexfixerade Smut Peddlers efter uttalanden som "jag älskar att knulla på ecstacy och kokain" och "du ligger med mig och sedan skriver du om det".

Myter är ju mer spännande och de säljer dessutom bra. Smut Peddlers har gjort en video till singeln "Bottom feeders" som ingen tv-kanal kommer att visa. Det förekommer sexscener, kokain, pistoler och spyor. Rapparen Eon skrattar men försöker förklara..

- Rawkus ville inte finansiera en video överhuvudtaget. "B-boy document" med Mos Def gjordes för 300 000 dollar. Nu betalade vi själva och hade 10 000 dollar. Då måste man göra nånting annat. Vi skulle ändå ha svårt för att få våra videor spelade på MTV. Samma dag som videon lades ut på nätet gick 300 000 människor in och kollade!

Eon vill inte snacka skit

om Rawkus men det är uppenbart att han är besviken.

- Dom gillar inte oss. Vi är vita. Och eftersom vi inte är direkt signade till dem utan har en labeldeal genom vårt eget bolag tjänar de inte lika mycket på oss.

Rawkus har i sin tur signats till Priority och nu börjar de agera marknadsanpassat. Company Flow valde att lämna Rawkus och Eon berättar att "Oh, no" från Lyricist Lounge kom inte till från artisterna, utan Rawkus bad Mos Def och Pharoahe Monch att ställa upp på en låt med Nate Dogg och att på nästa Soundbombing-samling kommer Jay-Z och DMX vara med.

Eon är en vanlig vit, amerikansk kille uppvuxen i Philadelphia. Han gillade baseball och fotboll men kunde aldrig bli fotbollsproffs eftersom han var för liten. Hans första viktiga skiva var "Saturday night fever" och han älskade disco. Sedan kom hiphop och Eon och Milo, dj:en och producenten i High & Mighty och Smut Peddlers.

- Hiphop fanns i helt andra bostadsområden och spelades av folk som vi inte kände. Vi var oftast de enda vita kidsen där.

Smut Peddlers nya skiva handlar mest om droger och sex.

- Jag tror att alla har olika sidor. High & Mighty-skivan var mer en hyllning till hiphop och det här är den mörkare sidan av mig. Jag är faktiskt feminist, säger Eon.

arkiv Eon

Marimba Roney