Jo... det är Peter Jöback

Musikalstjärnan rockar till det på unika modebilder tagna av Jonas Åkerlund

NÖJE

Sotsvart smink. Löshår. Skräckfilmsromantik.

Så här har du aldrig sett Peter Jöback förut.

Foto: JONAS ÅKERLUND
RockiN I nya numret av magasinet Elle visar Peter Jöback upp en sida vi aldrig sett förut. I mörka och utmanande modebilder tagna av videoregissören Jonas Åkerlund liknar musikalstjärnan en riktig rockstjärna.

De unika modebilderna på Peter Jöback publiceras i majnumret av magasinet Elle. Bilderna är tagna av fotografen och regissören Jonas Åkerlund på strippklubben Raymond"s revue bar i Londonstadsdelen Soho.

Popartisten och musikalstjärnan har långt löshår, är svartsminkad och klädd i svarta skinnkläder. På en av bilderna har han tre stora råttor krypande på halsen.

- Varje bild är som ett konstverk. Vi ville göra något arty, och det var jättekul att låta Jonas få full frihet under plåtningen. Han är otroligt duktig, säger Peter Jöback.

Det är första gången han medverkar som modell i ett magasin.

- Han är asbra att jobba med. Även om man inte har sett honom så här förut är det ganska mycket Peter i det eftersom han är väldigt klädintresserad, säger Jonas Åkerlund.

Idén att jobba tillsammans föddes för tre år sedan, när de två träffades för första gången.

Ville göra något annorlunda

Sedan dess har de hållit kontakten - bland annat när Peter Jöback skrev delar av låtarna till platinaplattan "Only when I breathe", som släpptes i september. Då lånade han regissörens hus i Los Angeles.

- Vi spånade på vad vi skulle kunna göra som var annorlunda och ville göra någonting lite lyxtrash. Det var kul att göra något som var lite råare. Men jag vill inte blanda ihop bilderna med mig som artist, säger Peter Jöback, som fram till i sommar spelar i musikalen "Häxorna i Eastwick" i London.

Efter plåtningen behöll han strasshalsbandet i form av en dödskalle. Det bär han i videon till singeln "Under my skin", som släpptes i början av april.

En del kläder är Peters privata

Finns det något annat än strasshalsbandet du skulle kunna ha på dig privat?

- En del av kläderna på bilderna är mina privata. Jag har alltid varit intresserad av mode. Speciellt när man jobbar här i London kan man ha på sig lite sjukare grejer, man sticker inte ut så mycket.

Har du rockat till dig?

- Att man hittar sin egen personlighet händer väl naturligt när man blir äldre. Folk tror ofta att jag är den jag spelar i musikalroller. Nu börjar de se den jag alltid har varit, men som de aldrig har sett.

Du har tidigare beskrivits som ganska tvålfager.

- Jaha. Det här kanske kan ge någon slags annan bild då (skratt). Man är som man är. Jag är trygg i mitt utseende.

Har du några mörka sidor, som modebilderna antyder?

- Det har väl alla människor.

Här är Peter Jöbacks ”snällare” sidor

Lisa Abrahamsson