”Vi kommer tillbaka i juli”

Westlife om varför de älskar Sverige

Foto: SVEN-OLOF ENGLUND
IRLANDS POJKBANDSKUNGAR Westlife bjöd på fyrverkerier och bomber under sin show i Globen i Stockholm i går. Bryan, Mark, Nicky, Shane och Kian togs förstås emot av jublande fans och i sista numret färdas hela bandet högt över åskådarnas huvuden på en stor plåtanordning.
NÖJE

De är Europas största pojkband med miljontals unga fans.

Men nu ska Bryan McFadden i Westlife få ett eget barn.

- Det känns oerhört stort att jag ska bli pappa, säger Bryan.

Foto: LARS ROSENGREN
Det blev inget party - bara juicekalas.

Sedan drygt tre år har Bryan haft ett förhållande med Kerry Katona i brittiska popgruppen Atomic Kitten. Nu är Kerry gravid, och Bryan börjar förbereda sig på det hektiska livet som både världsstjärna och pappa.

- Vi blir nog tvungna att skaffa en större turnébuss. Vi måste ju få plats med en lekplats nu, säger Bryan.

Det är fem spralliga och entusiastiska killar som kommer till Stockholms ruskiga regnväder. De gillar Sverige. Det var ju här, i Cheiron-studion, allt började för Westlife.

”Våra största fans finns här”

- Det är väldigt speciellt för oss att vara i Sverige och uppträda på Globen. Vi har så många minnen härifrån och många av våra största och mest trogna fans finns här, säger Shane Filan.

Det är bara en sak de är missnöjda med. De får inte stanna över natten.

- Vi brukar alltid gå ut och partaja med Max Martin och Cheiron-killarna, de är verkligen roliga, säger Shane.

- Och så är de svenska tjejerna väldigt vackra och sexiga, säger Mark Feehily.

Har livvakter dygnet runt

Allt är dock inte frid och fröjd för Westlife. I slutet av mars blev Kian Egan misshandlad utanför en krog i hemstaden Sligo på Irland.

- Det är det värsta med att vara med i Westlife. Vi måste ha livvakter hela tiden, varje timme på dygnet är bestämd i förväg. Jag kan aldrig bara springa ner till McDonalds och köpa en burgare, för vi har ett schema för varje sekund. Det finns risk att man förlorar sin spontanitet och kreativitet av det, säger Shane.

Westlife lämnade Stockholm redan i natt för att fortsätta till Danmark. Men de kommer snart tillbaka.

- Vi ska hit i juli igen och påbörja inspelningen av vårt tredje album. Vi har inte börjat jobba med låtarna än, men vi vet att det kommer bli en bättre skiva än den förra. Det var så himla stressigt när vi spelade in den, nu ska vi göra något mer genomarbetat, säger Bryan.

Martin Gelin