Grattis Per, du är bäst

Aftonbladet gör den viktigaste musik- journalistiken - i år igen

NÖJE

Per Bjurman är bäst.

Han är Sveriges mest intressanta och viktigaste musikskribent.

Viktigaste tidningen inom dagspress är Aftonbladet.

Foto: SVEN-OLOF ENGLUND
Bäst i år igen Aftonbladets Per Bjurman (till höger) gratuleras till utnämningen Sveriges Viktigaste och Intressantaste musikjournalist av Aftonbladets nöjeschef Ronny Olovsson (till vänster).

När musikbranschens egen branschtidning MI (Musikindustrin) publicerar den årliga omröstningen av "Musikens makthavare" tar Aftonbladet storslam - igen.

- Det känns otroligt kul. Vi har kritiskt granskat och recenserat och av allt att döma har vi gjort det på ett läsvärt sätt, säger Aftonbladets nöjeschef Ronny Olovsson.

Rankingen baserar sig på cirka 200 enkätsvar från tidningen MI:s läsare, som består av allt från skivbolagsdirektörer till artister, producenter och skivhandlare.

- Det stämmer att vi är Sverigebäst på att bevaka musiklivet. Förra turnésommaren recenserande vi mer än dubbelt så många evenemang som våra konkurrenter, säger Ronny Olovsson.

"En stark helhet"

- Det tillsammans med vår fredagsbilaga Puls och interaktiviteten hos aftonbladet.se skapar en stark helhet, säger Ronny Olovsson.

Aftonbladets Per Bjurman är för andra året i rad den viktigaste och mest intressanta musikskribenten.

- Det känns så klart väldigt roligt. Jag är mest förvånad över att jag anses som den mest intressanta, det brukar gå till mindre breda och mindre etablerade skribenter. Det visar kanske att kunskap och erfarenhet premieras, säger Per Bjurman, som har jobbat på Aftonbladet sedan 1992.

- Jag delar äran med mina kolleger på musikredaktionen. Håkan Steen, Markus Larsson, Marimba Roney och Johanna Strömqvist är alla suveräna medarbetare.

Håkan Hellström klar favorit

Vad tycker du är det mest intressanta som har hänt musikbranschen under året?

- Håkan Hellström. När jag hörde honom kändes det som det för första gången på länge kom svensk popmusik som var mycket angelägen. Han satte färg och ljus på min tillvaro.

Lisa Abrahamsson