Livet i en korridor

NÖJE

Discobörje, Melankoliska Molly, Sexatleterna, Mamman.

Karaktärerna är många i en studentkorridor.

Foto: ANN-SOFI ROSENKVIST
Så här kan en korridor se ut. Det finns givetvis mängder av avarter men detta ses som något av en urtyp vad gäller korridorer.

Det är inte lätt att bo i korridor. Det finns så många oskrivna regler.

Har du av någon anledning glömt att diska din kastrull med ostsås i kommer du garanterat att hitta den bland dina skor fem dagar senare. Om du nu råkar vara den slöa och skitiga typen, karaktären ”pojken/flickan som tror att mamma bor under diskbänken”.

För det gör hon ju faktiskt inte.

”Rivjärnet”

är förmodligen en släkting till ”Mamman”, fast mycket ilsknare. Hon sjuder av aggressivitet när hon ångar fram och klagar på allt och alla. I nio fall av tio är ”Rivjärnet” ett hon-kön. Och singel. Kanske av förståeliga skäl. Följer alla såpaserier och drömmer i hemlighet att hon är Rachel i ”Vänner” och gift med Brad Pitt.

”Pretto-Petter”

har allt från tre varianter av plastpåsar och hundra sorters kryddor till balkongodlad potatis och krasse i en kruka på samt en egen soptunna. Plasthandskar och blå tossor på skorna för att undvika smuts efter sina grannar.

”Tv-terroristen”

är typen som sätter sig i soffan strax före ”Vänner” och envisas med att titta på ett stilla naturprogram. Bara för att jävlas. ”Rivjärnet” och ”tv-terroristen” hatar varandra.

”Disco-Börje”

pluggar aldrig men klarar alla tentor ändå. Han retar gallfeber på ”Den lättstörde” genom att skruva upp stereon i max och dricka bärs ute i hissen med sina polare.

”Melankoliska Molly”

är tjejen eller killen med svartfärgat hår som aldrig säger något. Förutom när en flaska rödtjut befriat tungan till att berätta om hur jävligt livet är. Molly blir aldrig bjuden på

”Sexatleternas”

fester. De vill inte höra att livet kan vara misär. De vill bara ha sex. Helst onaturligt högt, så alla hör.

Att flytta hemifrån är lite som att födas på nytt. Jättenyttigt.

Vem får hyra?

Beatrice Jerkroth