Lär dig fysik - med Britney

Popstjärnan används på utbildningssajt

NÖJE

Britney Spears kurvor är ju omdiskuterade.

Och nu har man hittat ett alldeles nytt användningsområde för dem.

På en engelsk sajt lär man ut avancerad fysik - med Britneys hjälp.

Användbara kurvor ”Britney's neckline follows a parabolic function approximating the conduction band of electrons in a semiconductor, and a curve of her legs tracesfunctions associated with the valence band.” Fattaru? CITAT: BBC ONLINE

”Det är ett ganska okänt faktum att fröken Spears är expert på halvledarfysik.” står det i inledningstexten till sajten, som skapats av doktoranden Carl Hepburn vid Essex-universitetet.

- Jag insåg att allt på nätet som har med Britney att göra blir en jättehit. Så jag gjorde den här sajten för att dela med mig av mina kunskaper i halvledarfysik, berättar han på universitetets sajt.

Dessutom vill Hepburn visa på andra användningsområden till kunskaperna. Flera av Britney-bilderna på sajten har kopplingar till fysik.

Berättar om cd-skivor

Britney (möjligen tolkad av Hepburn) förklarar på sajten bland annat hur en musik-cd fungerar. Dessutom går hon in på andra, mer teoretiska bitar av fysiken.

Och visst har det blivit en hit. Sedan sidan kom upp har över två miljoner besökare registrerats, och sajten har omnämnts i den prestigefyllda tidskriften Scientific American.

Om de är där för att lära sig mer om valenskurvor eller om sångerskans egna, kan förstås diskuteras.

Men Hepburn är nöjd.

Och nu väntar vi bara på ”Biologi med Snoop Dogg” och ”Ballistik med Puff Daddy”.

Läs mer

Mattias Källman