Aftonbladet
Dagens namn: Evert, Eilert
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Nöjesbladet

Nina i Friends skriver dagbok i Aftonbladet

    I söndags åkte Friends till Köpenhamn och på lördag spelar de inför ett fullspikat Parken. Men vad gör de under veckan i Danmark? I Aftonbladet får du svaret.

Det är dags för del sex av sångerskan Nina Inhammars schlager-dagbok.

 

Onsdag 9 maj

Jag började dagen med att vakna fem minuter innan vi skulle mötas i lobbyn - jättetrött.

Jag och Kim var ute kvällen före, på "Schlagerpuben" som finns på ett av hotellen. Det var så kul att vi inte ville gå hem. Så det var bara att platta till håret så det inte stod åt alla håll och gå ner till hotellobbyn.

När det var dags för soundcheck inför vår spelning på svenska ambassaden behövde inte alla vara med. Så jag passade på att vila lite och byta om. På ambassaden träffade vi Olsen Brothers. De var verkligen jättetrevliga och gav oss lite tips inför den stora direktsändningen i morgon.

NinaVi spelade fyra låtar från nya plattan, och jag tror att ambassadören gillade det. Sedan fick vi världens överraskning - två guldskivor! Tidig kväll blev det - mycket händer i dag.

 

Onsdag 9 maj

Hej! I dag, på kvällen, har vi varit på Tivoli! Alla länders delegationer och massor av journalister var inbjudna. Visserligen har jag världens höjdskräck men jag utmanar alltid mina fobier, för att bli av med dem. Så när jag är på nöjesfält åker jag alltid de värsta grejerna. Min pojkvän har tvingat mig att åka Fritt Fall på Gröna Lund, och det är sådana kickar jag letar efter.

Tidigare under dagen gjorde vi en del intervjuer, men vi hann fika i solen också. Då åt vi ost. Igen. Alla i bandet bara vräker i sig god ost härnere, och ni kan lita på att jag ska köpa med mig massor hem!

Vid halv fyra-tiden åkte vi ut till Parken. Vi repade inte förrän vid halv sex, så jag hann höra några av de andra ländernas bidrag. Ryssland var ett av dem, och den låten är väl sådär. Inget jag skulle köpa på skiva, direkt... Men smaken är ju olika.

På repet var Kim och jag tvungna att ha de skor vi ska ha på lördag. Dansk tv hade bestämt det. Jag har jättehöga klackar, och det var lite vingligt.

Kim halkade till men klarade sig, som tur var, från att ramla.

Nina Efter presskonferens och middag på Hard Rock Café åkte vi till Tivoli.

Och jag åkte massor.

Vi hörs snart igen!

 

Tisdag 8 maj

Det hände mycket i går. Vid elvatiden sågs bandet i hotellobbyn.

Vi har fortfarande panik över vad vi ska ha på oss på lördag, vi har inte hittat något som känns klockrent ännu. Så vi gick ut på stan för att försöka hitta kläder.

På Ströget finns ju en massa affärer, men allt ser likadant ut. Jag letar efter en tröja eller ett linne. Inget speciellt, eller exklusivt, utan bara något vanligt. Men jag hittade ingenting!

Förhoppningvis hinner jag leta vidare i dag, på förmiddagen ...

På eftermiddagen kom Bert (Karlsson) ner till Köpenhamn. Det var roligt att träffa honom, han var lika skön som alltid. Dessutom hade han med sig vår nya skiva!

Vi lyssnade igenom den tillsammans, och det kändes jättebra. Jag är så himla stolt över att vi lyckas spela in den samtidigt som vi jobbar så mycket. Det känns otroligt gott att den är klar nu. Skivan släpps i slutet av maj, och har ett popigare sound. Bert gillar den också - han säger att den är jättebra, i alla fall.

Efter att ha vilat en stund, gick vi ut och käkade med Bert och de andra på skivbolaget. Vi åt på en restaurang i Nyhavn. Jag åt tornedos, och så var det ostbricka efteråt. De har så goda ostar här, så jag blev otroligt mätt och belåten. Och trött.

Nina Det blev en tidig kväll, eftersom jag vill vara utvilad under onsdagen. Då händer det mycket, bland annat har vi vårt andra rep i kväll.

Vi hörs i morgon igen!

 

Måndag 7 maj

När jag gick upp vid elva hade jag nästan inte sovit något under natten. Jag låg vaken till klockan sex och kollade på alla filmer som fanns på hotellet. Jag hade lite nervositet i kroppen inför första repetitionen, ville se arenan och så.

Eftersom jag kom upp ganska sent, hann jag inte äta någon frukost utan roffade åt mig några bananer. Fast det funkar bra det med!

Efter lunch åkte vi till Parken, och jag var så nyfiken på att se hur det såg ut. Det var enormt! Byggnaden bara växte och växte när vi kom närmare med bussen.

Repet gick bra, och presskonferensen efteråt också. Vi hade varit väldigt nervösa för den, men alla skötte sig bra. Nu såg vi att vi fixade det också!

Efter några intervjuer åkte vi tillbaka till vårt hotell, där bytte jag om snabbt, snabbt.

Klockan sju började nämligen den stora invigningsfesten på Rådhuset, dit alla tävlande, deras delegationer samt en massa journalister var inbjudna. Det var väldigt trevligt, massor av jättegoda ostar som jag proppade i mig!

Nina Vid tiotiden gick vi vidare till en annan hotellbar, men jag kände mig så trött. På Rådhuset föll jag nästan ihop av trötthet.

Därför bestämde jag mig för att gå hem ganska

tidigt - skönt att sova ut!

 

Söndag 6 maj

Hej! Nu är vi i Köpenhamn, och det känns så skönt att vara på plats.

I går åkte vi från Ronneby ner till Malmö, där vi mötte våra låtskrivare och representanter från skivbolaget. Vi lastade över alla grejer från vår lilla van till en större buss. Men det blev trångt ändå, för alla har med sig så himla mycket.

Sedan åkte vi över bron till Köpenhamn och checkade in på vårt hotell, ett fint och charmigt hotell inne i centrum. Jag packade upp mina grejer på rummet, hängde upp alla kläder som redan hunnit bli skrynkliga igen. Det känns skönt att ha ett eget rum, som jag vet att jag ska bo i fram till på söndag.

På kvällen åt vi middag och myste på en restaurang i Nyhavn. Jag kände mig ganska trött, för jag sov lite konstigt i går natt. Lite orolig sömn, jag börjar nog bli nervös inför finalen ...

I dag har vi vår första repetition på eftermiddagen. Sedan är det presskonferens, och det är något som vi faktiskt är väldigt nervösa över. Det kommer ju att vara en massa frågor på engelska, och det blir svårt att ställa om från svenska - även om alla i bandet egentligen är duktiga på engelska.

Nina

Vi tror att den vanligaste frågan från utländsk press blir: "Vad tror ni om era chanser?" Och då kommer vi att svara: "De är goda."

För jag tycker verkligen att "Lyssna till ditt hjärta" är en jättebra låt och vi tror på den!

 

Lördag 5 maj

Eftersom jag inte riktigt vet vad som händer efter melodifestivalen har jag packat med mig nästan hela garderoben till Köpenhamn. Någon speciell maskot har jag inte med mig när jag reser, men mycket böcker. Jag vet inte hur många böcker jag läser samtidigt, nu läser jag till exempel konstlexikon, "Röd drake" och "Villospår" av Henning Mankell ... Sedan väljer jag bok efter vilket humör jag är på.

På eftermiddagen kom vi till Helsingborg och jag gick i väg och gjorde naglar, så att jag är fin på lördag. Det tog en och en halv timme. De är jättelånga och fina nu. Eftersom jag är en nagelbitare är det här fusk.

Klockan fem hade vi en skivsignering. Och då dök Linda upp, min mamma från tiden när jag var utbytesstudent i USA. Hon var i Sverige, och det visste jag inte. Jättekul att träffa henne!

Vi satt och fikade och pratade om gamla tider så länge att det blev stressigt. Kvart över nio började jag göra mig i ordning för kvällen, och halv tio åkte vi till Sunds Pärla.

Där spelade vi nonstop med ett band som heter Solo.

I går var det väckning halv elva, en helt okej tid. Jag och Kim övade koreografi ett par timmar, sen hann jag träna lite. På kvällen spelade vi i Eringsboda, vår sista spelning före schlagerfinalen.

Nina

Nu är det mindre än en vecka kvar, och det ska bli så himla häftigt! Det pirrar i magen när jag tänker på att det kommer att vara över 30 000 på plats.

Det ska bli så roligt!

Nina Inhammar
SENASTE NYTT

Visa fler
Om Aftonbladet