Jöback värmer upp med turné

Foto: björn lindahl
Satsar på popkarriären Därför åker Peter Jöback åker på turné. Men han har ännu inte gett upp drömmen om att få göra filmroller. - Jag skulle gärna skriva musiken till den film jag är med i, säger han.
NÖJE

Peter Jöback åker ut på turné i sommar.

Med siktet inställt mot högre höjder.

- Den här turnén är en bra uppvärmning inför nästa skiva, säger Peter Jöback.

"Häxorna i Eastwick".

Det blir en hektisk sommar för Peter Jöback.

I juni ska han både göra en minturné med Helen Sjöholm, Anders Ekborg och Åsa Bergh med "Kristina från Duvemåla" - och spela sina sista föreställningar i "Häxorna i Eastwick" i London.

Sedan flyttar Jöback hem till Sverige och drar ut på vägarna under några veckor i juli och augusti.

Som renodlad popartist.

- Det här har jag sett fram emot länge. Plattan har gått så bra och jag tycker själv att jag är en bra liveartist och då vill man ju ut och möta publiken, säger Peter Jöback.

Hans första popskiva har onekligen gått över all förväntan. "Only when I breathe" har legat på topplistans förstaplats, sålt platina och haft flera singlar högt på listorna.

Men ändå är inte Peter Jöback riktigt, riktigt nöjd.

- Jag fick ju inte så bra recensioner. Men det sporrar mig mer än det tar ner mig. Men visst, nästa skiva ska bli ännu bättre - både mer personlig och med mer attityd.

Han har redan gått in i studion och börjat spela in en del nytt material. Som Aftonbladet tidigare avslöjat heter en av de nya samarbetspartnerna Orup.

- Men det där vill jag inte snacka om än. Jag jobbar med en del personer och är själv mer delaktig i musikskapandet från början. Men det blir mer intensivt jobb med den i höst. Turnén blir som en bra uppvärmning inför det.

Ringde runt till filmbolagen

Men de som besöker Jöbacks konserter i sommar kommer att få en försmak av hur den "nya" Jöback kommer att låta.

- Det är svårt att göra turné på bara en platta så jag kommer nog att testa lite. Kanske en ny låt på varje spelning, kolla om publiken gör tummen upp eller tummen ner.

Peter Jöback lämnar nu en lång och framgångsrik musikalkarriär. I alla fall för ett par år framöver.

Vad är hans nästa projekt?

- Jag var ju helt besatt av att göra filmroller för ett tag sedan. Jag ringde upp filmbolag och sa att jag var intresserad och så. Även om jag har lugnat mig lite är det självklart en dröm.

Här kan du se Jöback

Klas Lindberg

ARTIKELN HANDLAR OM