- Jag får brev från rasister

Foto: GUNNAR ASK
han vann 100 000 kr Patric Nilsson tog hem slutsegern i Kanal 5:s dokusåpa "Villa Medusa". Men allt har inte varit lika kul. - Jag har fått brev med rasistiskt innehåll, berättar Patric, som kom till Sverige när han var tre månader.
NÖJE

Patric Nilsson, 21, kammade hem vinsten i Kanal 5:s dokusåpa "Villa Medusa" i går och blev 100 000 kronor rikare. Men redan nu har han känt på kändislivets baksida.

- Jag har fått brev med rasistiskt innehåll, berättar han.

Patric Nilsson låg bra till hela tiden under "Villa Medusa" och sedan programmet har sänts i Kanal 5 har han blivit kändis. Men Patric var inte beredd på all uppmärksamhet.

- Det är inte alltid roligt när folk kommer fram och pratar på krogen och har åsikter om ens person. Visst får man vara beredd på det när man är med i en dokusåpa men all uppmärksamhet är inte rolig, säger Patric.

Han syftar på brev med rasistiskt innehåll som han mottagit.

- Jag vill helst inte prata om det. Men det känns inte kul, säger han.

Känner du dig hotad?

- Nej, det gör jag inte. Jag bryr mig inte så mycket men visst tar man åt sig.

Patric är adopterad från Indien och kom till Sverige när han var tre månader. Under uppväxttiden i Varberg har han aldrig stött på rasism.

- Jag har sluppit det. Därför reagerar man självklart nu.

Men all uppmärksamhet är inte negativ och på frågan om Patric skulle göra om "Villa Medusa" igen är svaret lätt.

"Vi blev ofta bjudna på sprit"

- Självklart! Jag skulle åka ner direkt. Det är egentligen patetiskt att säga att man vuxit som människa av en dokusåpa, men de andra deltagarna har lärt mig mycket om mig själv. Det var det bästa med hela grejen.

Det verkar som om ni festade mest hela tiden.

- Jag ska inte sticka under stol med att det söps en hel del. Många gick ut hårt men orkade inte och blev sjuka. Vi blev ofta bjudna på sprit ute på krogarna så pengarna som tjänades in gick faktiskt också till mat och hyra.

Varför tror du att du vann?

- Jag är rätt ödmjuk. Det handlar inte om att jobba och tjäna in mest pengar. Det är ett socialt spel.

Vad ska du göra för pengarna?

- Jag ska resa och lägga undan en del men självklart blir det champagne på jobbet.

Hannah Sjöström