Här får Nikos sin ursäkt

Henrik Olsson tvingades backa vid hemligt möte

Foto: URBAN ANDERSSON
PRESSAD SVT:s Henrik Olsson kände sig tvingad att avbryta Friends presskonferens för att göra avbön efter att ha hoppat på Antiques Nikos Panagiotidis. Eva Mueller, ansvarig för sändningarna från schlager-EM, tycker dock att han är lämplig att leda programmet.
NÖJE

KÖPENHAMN

Programledaren Henrik Olsson kallade Antique för "tumör-Grekland" och anklagade gruppen för att fiska röster på sjukdomar.

I går bad han om ursäkt på ett hemligt möte. Aftonbladet var där.

Foto: urban andersson
FORTFARANDE UPPRÖRD Vid sextiden i går kväll fick Antiques Nikos Panagioditis sin ursäkt från SVT:s Henrik Olsson. Med på det hemliga mötet, som hölls på ett hotell i Köpenhamn, var förutom en representant från SVT Antiques skivbolags vd och gruppens turnéledare. För SVT:s del är saken nu utagerad, men Nikos Panagioditis är inte nöjd. "Man kan inte slå någon på käften, be om ursäkt och sedan tro att allt är bra", säger han.

Nikos Panagioditis i svenskgrekiska Antique fick sin första tumör i ansiktet redan som tioåring.

Sedan dess har han opererat bort fem stycken och tvingats till långa sjukhusvistelser. Han går fortfarande på regelbundna läkarkontroller. Det berättade han i Aftonbladet i söndags.

Om några dagar tävlar Antique för Grekland i schlager-EM.

Henrik Olsson, som ska kommentera Schlager-EM i SVT, pratade om gruppen i P3:s "Morgonpasset" i måndags.

En våg av kritik efter uttalandet

Han kallade Antique för "tumör-Grekland" och misstänkte att Nikos Panagioditis valt att berätta om sjukdomen för att vinna röster till sitt bidrag i schlager-EM. Sedan dess har Henrik Olsson hållit fast vid sitt uttalande.

Det har utlöst en våg av kritik.

- Jag brukar inte vilja andra människor något illa men jag önskar faktiskt att han själv fick cancer så att han skulle förstå vad han sagt, sa Nikos i går förmiddag.

Han krävde en offentlig ursäkt av Henrik Olsson.

Ingen kritik riktad mot Nikos

- Vill han ha en ursäkt får han väl säga till mig, säger Henrik Olsson när Aftonbladet ringer upp.

Han anser att saken blivit uppförstorad och att han inte riktat kritik mot Nikos.

Men under dagen tar han ändå kontakt med Antiques skivbolag.

Han vill prata med Nikos - fast helt utan journalister.

Först är det tänkt att de två ska träffas på Antiques hotell i Nyhavn, men planerna ändras. Klockan sex går Nikos i stället till ett närliggande hotell, tillsammans med sin turnéledare och skivbolagets vd.

Aftonbladet väntar - som enda tidning - utanför hotellet under mötet.

Efter fem minuter är det avslutat. Utan ett ord skiljs parterna åt vid entrén, och Henrik Olsson försvinner genast in i en väntande taxi. Utan att ge enda kommentar.

Men lite senare, under en presskonferens som Friends håller på Parken, ber han om ursäkt.

- Det var dumt och otydligt sagt av mig. Jag är jätteledsen för det jag sa, och för att jag sårat Nikos, sa Henrik Olsson.

"Vi är inte bästa vänner"

Både han och SVT anser att saken nu är utagerad.

Men Nikos Panagioditis är fortfarande upprörd.

- Vi är ju inte bästa vänner, direkt. Man kan inte slå någon på käften, be om ursäkt och sedan tro att allt är bra. Dessutom har Henrik sagt att han gick ut med en ursäkt i måndags, men det tvivlar jag på. Det var inte en enda tidning som skrev om den ursäkten i alla fall, sa Nikos Panagioditis till Aftonbladet sent i går kväll.