Titta, Friends som popband

...och lyssna på låtarna - bara på aftonbladet.se

Efter snart två år som dansband är det dags att välkomna popgruppen Friends. Bandets keyboardist Stefan Brunzell berättar att de nu ska satsa på Europa. "Och då måste vi ta ut svängarna mer", säger han. Samtidigt lanserar gruppen en ny look som ska passa bättre med musiken.
NÖJE

KÖPENHAMN

Friends slutar vid årsskiftet - som dansband.

Det blir resultatet om nya popskivan lyckas.

- Pop ligger oss varmare om hjärtat, säger Stefan Brunzell.

Ända sedan starten har Friends spelat dansbandsmusik. Visserligen i modern form, men det har ändå handlat om dansbandsmusik. Snart kan det vara slut på det.

I slutet av maj släpps nya plattan - med nytt, poppigare sound - och i går spelade gruppen fyra av de nya låtarna på svenska ambassaden i Köpenhamn.

- Det här känns mer som vår musik. Vi har förknippats med dansbandsmusik i Sverige och haft vissa ramar att följa. Men nu satsar vi på övriga Europa och då kan vi ta ut svängarna mer, säger bandets keyboardist Stefan Brunzell.

"Det är tuffare pop nu"

På skivan har gruppen arbetat med producenterna Björn Stigsson och Andreas Rickstrand, som tidigare jobbat med bland andra A-Teens och Rednex.

- Det är tuffare pop nu, men våra fans kommer inte att bli besvikna. Det låter ändå Friends, säger Stefan Brunzell.

I sommar väntar stor turné, och då kommer den att märkas.

Förändringen.

"Mest konserter i sommar"

Friends går allt mer från dansband till pop.

- I sommar är de flesta spelningarna konserter och shower, inte ens hälften är rena dansbandsspelningar, berättar Stefan Brunzell.

Friends är bokade som dansband resten av året, och under hösten kommer gruppen att kombinera de spelningarna med popkonserter.

EXKLUSIVT

Lyssna på Friends nya pop-platta - bara på aftonbladet.se!

Tobias Lindner