Arvingarna har gjort vårens bästa låt

NÖJE

Veckans singel: Arvingarnas färska "Om du vill ha mig" (Musikverkstan) är första smakprov från kommande albumet.

En riktig popbomb producerad av - gamle Europe-gitarristen Kee Marcello.

Arvingarnas nya cd släpps i slutet av augusti. Det rör sig om den viktiga uppföljaren till den lysande "Lime" (Musikverkstan), bandets hittills starkaste giv, dekorerad med fyra plus och utnämnd till 1999 års tredje bästa dansbandsplatta.

Nya singeln "Om du vill ha mig" är en av de bästa låtar Arvingarna spelat in. Det är en dansgolvsfyllare skriven av schlager-EM-aktuelle Thomas G:son. Det är högsta fart från första trumdunket och Kim Carlssons gitarrer ringer högt och mycket. Casper Janebrink sjunger med nyfunnen inspiration, hans ofta forcerade sångstil känns nedtonad och han går upp i skön falsett i refrängernas "du".

Det är välproducerat, välarrangerat och det nya samarbetet med Kee Marcello från Europe är högintressant. Omslaget är fräckt utformat.

"Om du vill ha mig" är svår att göra rättvisa i ord, men förmodligen är detta vårens starkaste dansbandslåt. Arvingarna är på inget sätt uträknade från kampen om dansbandstronen.

Kindbergs sångare Niclas Ericsson

slutar, rapporterar Får Jag Lov i sitt senaste nummer. Det är en stor förlust för bandet, som för bara några månader sedan belönades med fem plustecken för albumet "Donna Bella Donna" (Mariann). I min recension den 27 februari utnämnde jag plattan till vinterns stora överraskning och skrev: "Kindbergs gör den bästa nya dansmusik du kan få på skiva just nu." Men det hedrar honom att han slutar för att kunna prioritera familjen, Niclas Ericsson blir pappa senare i år. Ett jobberbjudande ledde också till beslutet. Han kommer dock att finnas kvar i kulisserna som låtskrivare och producent åt Kindbergs. Bandet annonserar nu efter en ny sångare.

Drifters med begåvade

sångerskan Erica Sjöström släpper nytt album i höst. Nya dansanta singeln heter "Om du vill ha mig" (Scranta) och är skriven av trion bakom Pontares "När vindarna viskar mitt namn".

"Om du vill ha mig" (Scranta) har inte ett dugg gemensamt med Arvingarnas låt, utan är av betydligt mer traditionellt slag. Men som aptitretare inför nya plattan duger den gott. Minns också Drifters utmärkta bidrag i Dansbandslåten 2000, "Kom hem (och sov i min säng)", skrivet av samma trio.

Bäst just nu

Michael Nystås ([email protected])