Geri riskerar livet

Dopar sig med vitamininjektioner

NÖJE

LONDON

Förra Spice Girls-tjejen Geri Halliwell har sitt eget knep att hålla energin på en hög nivå -och det är direkt livsfarligt.

Hon dopar sig med vitamininjektioner direkt ut i blodet, och experterna säger nu att Geri kan förstöra levern och njurarna, få krampattacker, sämre syn och till och med riskera livet.

Halliwells talesman har konfirmerat att sångerskan regelbundet tar dessa vitamininjektioner med hjälp av en privat sjuksköterska.

28-åringen, som toppar den brittiska singellistan den här veckan, sägs ta vitaminerna på grund av att hon inte äter någon fet mat alls. Fett behövs annars för att kroppen ska kunna absorbera vitaminerna.

Men sättet att spruta dem direkt ut i blodet är mycket farligt och kan leda till en rad allvarliga problem. Det anses vara en nödåtgärd och används bara i extrema fall av läkarexpertisen.

"Vitamindoping" har börjat användas allt oftare i USA, men har inte blivit populärt i Europa. Risken för överdosering är alldeles för stor.

-Det vore bättre om Geri åt lite frukt och grönsaker som mellanmål under dagen, säger hälsoforskaren Claire MacEvilly till Evening Standard.

Peter Wennman