Missy Elliott

Foto: warner music
NÖJE

Uuh-huh.

Heeh-haah.

Ooh-ooh.

När Missy "Misdemeanor" Elliott greppar micken så är det de små orden, stönen och lätena som räknas. Det var med ett kort, bestämt "ooh-aah" som hon skrev om regelboken för hur man gör hiphop. Från och med debutalbumet "Supa dupa fly", som kom 1997, kunde ingen längre göra r&b och rap som det lät förut.

Det var nya tider.

Hennes beats lät boom-boom-piuuu-

tickaticktick-pi-pi-pi-pooo.

Rappen lät: I was lookin for affection/ So I decided to go, uh/ swing that dick in my direction/ I"ll be out of control/ Let"s take it to perfection/ Just you and me-ee/Let"s see if you can bring the bring the bring the nasty out of me".

Hon sjöng och rappade omvartannat och det lät alltid som om hon ville ha jättemycket sex.

Tillsammans med Timbaland skrev och producerade hon stilbildande r&b-klassiker åt Aaliyah och Destiny"s Child.

Men ända sedan Missy fyllde 20 och fick skivkontrakt med dåvarande gruppen Sista, har hon fått höra att hon egentligen är för tjock för att göra musik. Det kommer inte att sälja om du inte bantar, sa de på hennes skivbolag.

Hon sket i att banta.

Släppte "Supa dupa fly".

Sålde platina.

Hype Williams regisserade hennes videor och det sken alltid om henne så magiskt att man trodde att hon var från en annan planet.

Hon släppte singeln "She"s a bitch" och frågade sig "varför ska manlig aggressivitet vara något positivt, medan en tjej som är aggressiv kallas för bitch?". Missy förklarade vad en bitch egentligen var: en cool tjej som tar för sig, som inte skäms för sin sexualitet och som lätt nitar dig om du tafsar på fel ställen.

När Missy skriker

"QUIET!" i nya singeln "Get ur freak on", då håller man käften.

När Missy ber Beyoncé, Eminem eller Jay-Z vara med på hennes skivor, då hoppar de rakt in i taxin och kommer dit.

Nya albumet "Miss E... So addictive" är fullproppad av skruvad, spliffad, splitterny r&b och hiphop som inte låter som något du hört förut.

Med lärjungar som Lil Mo och Nicole Ray i sitt stall finns det inte heller något tvivel om att Missy kommer att vara framtiden ett bra tag till.

Vinn Missy-biljetter!

Den 31 maj gör Missy Elliott en exklusiv spelning på Brixton Academy i London. Det är den enda spelningen hon gör i Europa i år. Vi har två biljetter till den. De vill vi ge till dig.

Allt du behöver göra är att svara på frågan här nedanför och sedan skicka ditt svar.

Tävlingen arrangeras i samarbete med Warner.

Lyssna på Missy

Fem av låtarna från nya plattan ”Miss E...so addictive” i Real-format.

Martin Gelin