Stockholmare på riktigt

1 av 5 | Foto: KANAL 5
Det här är Henke.
NÖJE

Enligt Kanal 5 är "Stockholmare" en verklighetsbaserad underhållningsserie.

Puls Jorunn Amcoff lekte detektiv och snokade rätt på den verkliga verkligheten.

Markus, 35, är seriens nav och kompis med alla. Han vet oftast bäst.

Markus om stockholmaren Markus:

- Tanklös, självgod och analytisk, singel, bor i innerstan, intresserad av golf, flygplansmodeller, film och sitt arbete, drömmer om att göra karriär inom media.

Markus om verklighetens Markus Hillborg:

- 36, giftermål i sommar, jobbar som webbredaktör och journalist, bor i Bagarmossen, intresserad av att bygga flygplansmodeller, laga mat och kolla på film, just nu i färd med att förverkliga drömmen om att bli journalist.

Kuriosa: Markus har aldrig spelat golf.

Henke, 21, är i serien en slacker som sällan behåller ett jobb.

Henke om stockholmaren Henke:

- En slacker utan något som helst ansvarskännande, likgiltig inför stress och nutida bekymmer, singel som bor hemma hos mamma, gillar film och sitta hemma och lira gitarr och tv-spel, drömmer om att tjäna pengar och kunna lata sig så mycket som möjligt.

Henke om verklighetens Henke Eriksson:

- 22, ensamstående tvättäkta proletär i ett vägskäl i livet, grym men långsam hantverkare, jobbar just nu extra på NK, spelar stenhård symfonirock på fritiden, drömmer om att hitta någon form av kreativt arbete.

På familjefrågan svarar Henke:

- Om Olle framstår som en kratta i serien vad gäller brudar så kan man säga att jag är Olle fast tio gånger värre.

Olle, 34, är "Stockholmares" IT-kille i desperat jakt på en partner.

Olle om stockholmaren Olle:

- IT-kille, singel, Stig-Helmertyp på valium, bor på Lilla Essingen, struligt med brudar men drömmer om att hitta sin fru

Olle om verklighetens Olle Kvarnsmyr:

- 34, singel, jobbar som hjärtespaltsmannen Doktor Kärlek på nätet, bor på Lilla Essingen, gillar att dricka drinkar och hänga i sitt torp, har dj:at i 15 år.

Nina, 25, är seriens sökare med ambitioner om karriär.

Om stockholmaren Nina:

- Störig person, socialt begåvad, målinriktad fast ändå inte. Spelar tennis med sin mamma, byter intresse beroende på vilka hon umgås med. Jobbar på hjälporganisationer, i restaurang, som säljare, bor i innerstan. Singel.

Carina om verklighetens Carina Svensson:

- 26, pojkvän, är marknadsassistent, bor i innerstan, fritiden ägnas åt rockklubben Revolver, vännerna, musik, kläder, tv-tittande. Samlar på leksaker och skor. Drömmer om att ha ett skönt liv.

Kuriosa: Kommer från Borås - stockholmare sedan 1997

Jugge, 33, f d dokusåpakändis med dröm om att bli kvar i showbusiness.

Jugge om stockholmaren Jugge:

- Snäll, lite blåögd, satsar på det han tror på, bor i lägenhet i Sätra, jobbar som frilans inom diversearbeten, främst som speaker, roddare, intresserad av media, Kiss och schlager. Singel.

Jugge om verklighetens Jörgen "Jugge" Nohall:

- 36, solo, jobbar som postiljon, roddare och läser reklam, gillar Kiss. Bor i Sätra, intresserad av media, sommar och grilla ute.

Jorunn Amcoff