Så får det inte låta, Robert...

SVT stoppar Wells planer inför turnén i sommar

NÖJE

Det blir inget "Så ska det låta" på "Rhapsody in rock"-turnén.

SVT sätter stopp för planerna att överföra tv-succén till konsertscenen.

- Vi trodde SVT skulle tänka "Wow, vilken reklam!" men det blev precis tvärtom, säger Robert Wells.

Foto: SVEN-OLOF ENGLUND
Eftersom Peter Harryson är en av gästerna på sommarens turné tyckte Robert Wells och Anders Berglund att det var en lysande idé att köra ett "Så ska det låta"-liknande inslag. Det tyckte inte SVT som sätter stopp för planerna.

Det var i början av april som Aftonbladet avslöjade att det populära tv-programmet "Så ska det låta" skulle bli ett av dragplåstren under sommarens "Rhapsody in rock"-turné.

Eftersom Peter Harryson var en av sommarens gäster tyckte Robert Wells och Anders Berglund att det passade perfekt att köra konceptet live på scenen framför storpublik. Allt var bäddat för ett roligt och populärt inslag på tio minuter under den tre timmar långa konserten.

"Vi ville bara göra en kul grej"

Trodde trion då.

Men SVT slog bakut.

- Jag blev uppringd av SVT som helt hysteriskt sa att så fick vi absolut inte göra, säger Robert Wells. Det handlade om rättigheterna till programmet.

- Visst kan jag förstå dem och rent nitiskt så agerar de ju helt rätt, fortsätter han. Men jag blir lite sur över att de verkade tro att vi försökte utnyttja dem. Vi ville bara göra en kul grej.

Att föra ärendet vidare för att få chans att ha med "Så ska det låta" är inget han funderar på.

"De ville inte ha gratis reklam"

- Nu struntar vi i det här eftersom de inte verkar vilja ha någon gratis reklam.

Men alla fans av "Så ska det låta" kan pusta ut.

- Vi gör en rolig grej ändå. En variant av det riktiga programmet, säger Robert Wells. Men vad vi ska kalla det för har vi inte kommit på än.

Nöjeschef Svante Stockselius på SVT vill inte kommentera fallet närmare trots att han är högste ansvarig för nöjesutbudet.

- Det är inte jag som skött de här förhandlingarna utan någon av våra jurister. Det är svårt att uttala sig när jag inte vet vad det handlar om.

- Men generellt är vi restriktiva med att låta program vi äger rättigheterna till förekomma i andra sammanhang än i rutan, säger han.

Premiär för "Rhapsody in rock"-turnén blir det den 11 juli i Dalhalla.

Karin Lindstedt