Robert Wells berättar om ”äggkastningen”

”Det är synd om ungdomar får skit för något som inte ens hände”

NÖJE

Flera tidningar rapporterar i dag om hur pianisten och tv-stjärnan Robert Wells fick avbryta en skolkonsert i Kalmar efter att en elev kastat ett ägg mot honom.

Men Wells själv tycker att hela händelsen är ”otroligt överdriven”.

- Det var kanonstämning! Och jag blir ledsen över att ungdomarna får skit när det egentligen inte hände något, säger han till aftonbladet.se.

Foto: Pontus Höök
Robert Wells spelar i vinter i anrika Radio City Music Hall i New York. Där lär han inte få problem med äggkastare.

Robert Wells hade bjudits in till Kalmarsalen av Länsmusiken. Där hade han och stråkgruppen Camerata Roman en kombinerad workshop och spelning för stadens högstadieelever.

Det är femte året som Robert Wells gör en skolturné.

Men den här konserten slutade i kaos, rapporterar en lokaltidning.

- Ungarna bar sig så svinaktigt åt att det inte finns ord för det, berättar en anonym konsertbesökare för tidningen.

Bland annat berättar vittnet om att eleverna oavbrutet babblade i sina mobiltelefoner och att Wells, när han protesterade, fick ett ägg kastat mot sig.

Därefter ska konserten ha avbrutits.

”Det var kanonstämning”

Men Robert Welles själv förstår ingenting.

- Det hände ju inget! Alla ungar fick skulden för att det skulle varit dåligt, när det samtidigt var världens stämning, folk som dansade på bänkraderna...

Och ägget..?

- Så här var det. Vi tog upp några av ungdomarna på scen, där de stod och dansade lite. Och det var väl kanske några ”balla killar” bland dem. Och någon av deras polare i publiken ville nog lite och kastade ett ägg mot dem som missade, men träffade en kille i första raden. De var flera meter ifrån mig, så jag var aldrig i närheten av några ägg...

- Det här är en otrolig tidningsanka, tyvärr.

Du avbröt inte konserten?

- Nej. Det var ju en liten kille i publiken som fick ägg på sig så jag blev kanske ”magister Wells” i någon minut och sa att ”Nu får ni ta och kamma er”, eller nåt. Och sedan fortsatte vi.

I dag fortsätter Robert Wells och Camerata Roman skolturnén.

Mattias Källman