Veckans singlar

Håkan Steen kollar in veckoskörden

NÖJE

ELO

Alright (Epic)

Jeff Lynne skakar liv i sitt gamla Electric Light Orchestra och den här gången är det mer ett enmansprojekt än någonsin (han spelar allting själv här). Ni känner igen gitarrerna och trummorna, soundet är klassiskt Lynne, och mannen har inte glömt hur man stavar till hook. Habil mogenpop, om än kanske mer för Traveling Wilburys-publiken än för dem som tyckte ELO var bäst runt "Out of the blue". Kommande albumet heter "Zoom".

Autorock

Vi ska dö som dom vi är (Rollercoaster)

Ur askan efter norrländska Hardy Nilsson reser sig Autorock. Och Janne Pettersson har inte släppt tanken på att skriva den perfekta powerpoplåten på svenska. Husgudarna heter som vanligt Posies och Cheap Trick och det är feta gitarrer och u-hu-huu-körer i rivig, sympatiskt oborstad Pär Wiksten-produktion. Om P3 vill lurar det en sommarhit i refrängen.

Stakka Bo

Killer (Stockholm)

Andra singeln från kommande albumet "jr." går i samma stil som den första, "Mute". Modern, sval, lätt vemodig gitarrpop med synthig garnering och ekon av både Radiohead och Kent. Men så har Stakka också fått låtskrivarhjälp av Jocke Berg. Knappast musik som vänder upp och ned på hela tillvaron för någon enda människa men heller inget som stör på MTV.

Jennie Löfgren

Somewhere (Columbia)

Rösten är lysande och talang finns det uppenbarligen i massor hos den här Östersundstjejen. Hon verkar ha ambitioner åt Tori Amos-hållet till, vilket känns lovande. Men den här låten, som Jennie Löfgren skrivit ihop med internationelle hitmakaren Jörgen Elofsson, är ett rätt förutsägbart stycke radiopop av "andrasingel-från-hyfsat-album-med- Belinda Carlisle"-sort.

Håkan Steen