Nicole Kidman drar förföljare inför domstol

1 av 2
NÖJE

Nicole Kidman anser sig vara förföljd av beundraren Matthew Hooker, 40.

Nu vill Kidman att en domstol ska utfärda en order om att Hooker inte ska få vistas inom 150 meter från henne, efter att han dykt upp hemma hos filmstjärnan och hotat begå våldshandlingar vid flera tillfällen.

Inför en domare i Los Angeles förklarade förföljaren i förrgår att han inte utgör något hot mot Kidman. I stället skriver Hooker, som är sin egen försvarare i rätten, att Nicole Kidmans begäran är full av lögner.

Domaren i målet har skjutit upp rättegången till på onsdag, efter det att Kidmans advokater hade bett om mer tid till att samla bevis mot beundraren.

Oavsett hur det går i rätten, så kanske Nicole Kidman slipper Hooker i framtiden. Hans kärlek till den australiska skådespelerskan påstås ha svalnat betydligt sedan hennes livvakter gett honom en omgång. Hooker lär numer beskriva Kidman som "en hemsk kvinna".

Förföljaren stämmer flygbolag

Matthew Hooker är inte bara anklagad för att ha förföljt Nicole Kidman. Samme man har dessutom förföljt Claudia Schiffer under en längre tid. Nu har den självutnämnde poeten och författaren hamnat i domstol igen - den här gången för egen maskin.

Hooker stämmer nämligen American Airlines och Iberia Airlines för att ha hindrat honom att ta semester på Mallorca tillsammans med den tyska supermodellen, rapporterar Ananova.

Wolfgang Hansson