Småstjärnan har blivit STOR

Amanda fick kontrakt med Madonna

NÖJE

16-åriga Täbytjejen Amanda Lameche, som vann "Småstjärnorna" som Janet Jackson, har fått kontrakt med Madonnas skivbolag.

Nysläppta debutsingeln "Everybody doesn"t" klättrar redan på USA-listan.

Foto: NIKLAS SKÖLD/TV 4
Det var då För ett par år sedan vann Amanda "Småstjärnorna" i TV 4, som Janet Jackson. Här tar hon emot bucklan av Agneta Sjödin. Nu håller Amanda på att slå igenom i USA - med hjälp av Madonna.

Svenska Amanda Lameches låt "Everybody doesn"t" ligger just nu på 19:e plats på Billboard Hot 100 singles som är den amerikanska försäljningslistan för singlar. Den har en "bullet"-markering som indikerar ytterligare klättring. Albumet med samma namn släpps den 12 juni och Amanda Lameche räknar med att stanna i USA för promotionarbete till i augusti. Då ska Europa få sitt.

Madonna stor idol

- Det är popmusik med r&b-influenser, säger Amanda som förstås är glad över att ha hamnat på ett så stort bolag som Maverick, bildat och till stor del styrt och ägt av Madonna.

- Hon har alltid varit en av mina största influenser. Inte bara musikaliskt, utan även som trendsättare, berättar Amanda.

Men det var i skepnad av en annan idol, Janet Jackson, som Amanda Lameche för ett par år sedan vann "Småsjärnorna".

Upptäcktes efter tv-framträdandet

- Egentligen ville jag uppträda med en Michael Jackson-låt. Han var den som fick mig att vilja bli artist. Det slutade i alla fall med att jag gjorde Janets låt "If", och vann.

Kort därpå upptäcktes hon av koreografen Laila Bagge, vars make Anders Bagge producerat hitlåtar till Jennifer Lopez, Ronan Keating och 98 Degrees.

- Anders hörde mig sjunga och jag skrev på för hans produktionsbolag Murlyn Music, säger Amanda som efter en demoinspelning fick Maverick-kontraktet.

Amanda Lameche är nu beredd att ta upp kampen med de andra skönsjungande tonårstjejerna.

- Jag vet att sådana som Britney Spears och Christina Aguilera redan är framgångsrika.

- Men jag sticker ut genom att ge musiken en europeisk känsla, säger den unga svenska uppstickaren.

Jörgen Holmstedt