MODE-SCHLAGET

Friends tog täten bland kändisarna på catwalken

1 av 3 | Foto: Tommy Mardell
Tuffa brudar i Lyxförpackning Friends Kim Kärnfalk och Nina Inhammar gillar rampljuset. I går showade de på modevisning med hela den svenska schlagereliten på Göta Lejon i Stockholm.
NÖJE

Livet är en schlager.

Eller i alla fall catwalken.

I går visade Friends och hela schlagereliten höstmode på Göta Lejon i Stockholm.

De har haft sin egen tv-serie och kom femma i schlager-EM nu i vår. Men i går var det dags för sångerskorna Nina Inhammar och Kim Kärnfalk att ge sig ut på okänd mark. Catwalken.

- Fast vi har faktiskt gjort det här en gång tidigare så vi är nästan veteraner, säger Kim Kärnfalk med ett skratt.

Inne i sminklogen håller hon och bandkompisen Nina Inhammar på att genomgå en häftig förvandling. Spejsade frisyrer och coola sminkningar växer fram framför spegeln. Nina får långt, blont hår à la ABBA-Agnetha.

"Tur det inte är bikini-mode"

- Det känns häftigt. Så här långt har jag inte haft sedan jag var liten. Men nu håller jag på att spara ut det så det är kul att få känna hur det känns, säger hon.

Ute i korridoren testar Christer Sandelin och Tommy Nilsson gång-stilen och i kafferummet pratar Lill-Babs, Siw Malmkvist och Ann-Louise Hanson ihop sig. Hela schlager-Sverige med Roger Pontare, Anna Book, Charlotte Nilsson, Pernilla Wahlgren och Christer Björkman är här.

- Hela den här grejen är superkul. Att få chans att träffa alla. Bara vi fixar bytena, säger Nina Inhammar.

- Ja, det är tur att vi inte ska visa bikinimode i alla fall. Då hade det inte blivit mycket sålt, skojar Kim Kärnfalk.

Så börjar musiken dunka ut ur högtalarna. "Piccadilly Circus", "En dag", "Lyssna till ditt hjärta", "Symfoni" och "Tusen och en natt" avlöser varandra i snabbt tempo. Ingen schlagerfestival men väl en riktig schlagerkavalkad.

"Stjärnorna har vana"

Bakom modevisningen står festfixaren Micael Bindefeld. Han ville visa kläder på modeller i alla åldrar och storlekar och kom på idén att ta schlagerstjärnor till hjälp. Redan tidigare har han gjort visningar med dansband och såpaskådisar.

- Schlagerstjärnor är vana scenpersonligheter som tar plats. Det är kul att jobba med dem i sådana här sammanhang, säger han.

Karin Lindstedt