Roxette åker ut på jätteturné i Europa

Per Gessle: Jag tror att många vill se oss

NÖJE

Det var sex år sedan Per Gessle och Marie Fredriksson var ute på turné. Efter nya plattan är Roxette redo för de europeiska vägarna igen.

- Hade inte första singeln blivit en hit hade vi inte gett oss ut, säger Per Gessle.

Foto: BJÖRN LINDAHL
storsatsning Marie Fredriksson och Per Gessle räknar kallt med utsålda hallar på sin Europaturné - samtliga arenor har plats för mer än 8 000 åskådare.

I slutet av september är det turnépremiär för "Room Service Tour 2001" i tyska Stuttgart.

- Vi är inte alls nervösa utan tvärtom väldigt säkra. Vi är helt andra personer som ger oss ut idag, säger Per Gessle till Aftonbladet.

"Vi hade inte åkt utan en hit"

Nya skivan "Room Service" har toppat flera europeiska albumlistor och succén med första singeln "The centre of the heart" gjorde att Roxette bestämde sig för en Europaturné.

- Hade låten inte blivit en hit hade vi inte vågat ge oss ut. Det är svårt att få en platta att bli en hit genom att turnera. Men vi tror på det, annars skulle vi inte göra det.

25 spelningar i Tyskland, Belgien, Spanien, Österrike, Ryssland, Finland och Sverige är inbokade. Samtliga arenor slukar mellan 8 000 och 15 000 personer.

- Det är stora hallar så visst sticker vi ut hakan men med vår historia och vår fantastiska låtskatt tror vi att många vill se oss.

Per Gessle är heller inte oroad över att hallarna bara ska fyllas till hälften.

- Den sannolikheten finns inte. I Tyskland har vi tidigare sålt två miljoner biljetter.

Drar vidare efter nyår

I november spelar bandet på hemmaplan, den 14 i Karlstad, den 16 i Globen och den 17 i Scandinavium. Biljetterna släpps nästa vecka.

- Det finns en möjlighet att fortsätta turnén i andra länder i Europa i december och efter nyår kanske det blir fler länder.

Roxette släpper inte skivan i USA eftersom man saknar skivbolag där.

- Vi hoppas kunna släppa skivan även där men det blir inte år.

Hela turnén

Hannah Sjöström

ARTIKELN HANDLAR OM