- Vilken kanonstart

Lasse Berghagen får fem plus

NÖJE

Grattis Lasse Berghagen, som i går fick fem plus av Aftonbladets Michael Nystås för skivan "Som en blänkande silvertråd".

Foto: PETER KNOPP
FEM "Det här är faktiskt den finaste t-shirten jag haft", säger en lycklig Lasse Berghagen om Aftonbladets speciella tröja för dem som fått betyget fem plus.

- Det känns jätteroligt. I dag (läs i går) började jag min promotionturné för skivan och precis innan jag gick hemifrån i morse så fick jag artikeln överfaxad. Det var verkligen en kanonstart på det här veckan som jag avslutar med "Bingolotto" på lördag.

Vad betyder det att du, som är så folkkär och populär, får bra recensioner av branschfolk?

- Det betyder jättemycket. Det vore lätt att säga att jag struntar i det. Men det här är en speciell skiva där jag gått djupt in i mig själv. Och visst känner jag tveksamhet ibland, de som är nära en säger att det är bra, men man vet inte om de säger det bara för att trösta en.

Michael Nystås skriver att du sjunger med "nyfunnen inspiration". Tycker du själv att det är så?

- Ja, det var så att Micke Nord (Andersson, producent) och Martin (Hansen, producent) fick mig att våga mera. Jag kunde vila mer i mig själv och vara mer rofylld.

- Jag har en stor produktion bakom mig och jag ångrar inget men det här skivan är min själs spegel. De här texterna, som ingår i en diktsamling som ges ut i höst, är väldigt ärliga. De är som en inre resa. Och tacksamma att sjunga.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

- Att det blir en härlig sommar så att vi alla kan umgås och vara nära varandra, att det inte regnar för det fjärmar oss från varandra utan att det är sol. Och att det kommer mycket folk till Skansen och att plattan snurrar på nu och kanske sår ett frö hos någon.

Lisa Pehrsdotter