- Ser ni oss som ett popband, eller?

Jon Bon Jovi kritiserar den svenska publiken

NÖJE

I kväll spelar Bon Jovi för 20 000 fans på Stockholms stadion.

Men gruppens stjärna Jon Bon Jovi, 39, är inte helt nöjd.

- Den svenska publiken är illojal, klagar han.

Foto: MATTIAS CARLSSON
En riktig rocker Bon Jovi var i Sverige för premiären av deras Europaturné på Stockholms stadion, men bandets frontfigur Jon Bon Jovi är inte så nöjd med att vara i Sverige. "Den svenska publiken är illojal", säger han.

Det här är Bon Jovis andra Sverigebesök på den pågående turnén. Förra gången bandet försökte sig på något sådant, 1996, fick man ställa in andra gången på grund av dålig biljettförsäljning.

- Sverige är inte någon av våra bästa marknader, säger Jon Bon Jovi som ringt upp från Tokyo. Den svenska publiken är illojal. Och en annan konstig sak med er - ser ni oss som ett popband, eller vad är det frågan om?! Kolla bara vem ni har satt som vår uppvärmare - Melanie C!

"Du kan kyssa mitt arsle"

Ord och inga visor från en självsäker herre, trots att ingen låt har fungerat för gruppen efter fjolårshiten "It"s my life".

- Jag minns vad du sa till mig i höstas, säger Jon. Att det inte fanns någon naturlig uppföljare till "It"s my life" på albumet.

Varvid du sa "kyss mig i arslet"! "Say it isn"t so" blir en jättehit och "Thank you for loving me" blir den stora balladen. Hur känns det uttalandet nu, när de singlarna har misslyckats?

- Jävligt bra, haha! Albumet har sålt i åtta miljoner exemplar. Så du kan fortfarande kyssa mitt arsle.

Glöm det, ingen av låtarna du nämnde blev hittar.

- Eh, "Thank you for loving me" har fortfarande häng i USA.

Men här mörkar Jon, för på hemmamarknaden blev inte ens "It"s my life" någon fullträff.

För att förhoppningsvis få ännu en hit från albumet "Crush" har bandet släppt låten "One wild night" i en ny version med deras berömda voicebox och en ljudbild som påminner om den på "It"s my life", som var en tillbakagång till hur deras klassiker "Livin" on a prayer" och "You give love a bad name" lät på 80-talet, den stil som Bon Jovi-fansen fortfarande föredrar.

- Egentligen tycker jag att "One wild night" skulle ha låtit så här från början, säger Jon i dag.

Det var den svenske producenten Max Martin som fick Bon Jovi att gå tillbaka till sitt gamla sound på "It"s my life", vilket beredde väg för gruppens comeback.

Vill jobba med Max Martin igen

På frågan om Jon vill jobba med Max Martin igen, svarade han i höstas att han inte hade något emot det, "men heller inte kommer att eftersträva det".

Nu säger Jon Bon Jovi så här, betydligt tacksammare och med facit i hand:

- Gärna, så begåvad som han är.

Max Martin ska inte bli förvånad om Bon Jovi ringer i höst, då de börjar skriva för nästa skiva.

Jörgen Holmstedt