Excellence går direkt in på listans första plats

Popstars-tjejerna säljer som popstjärnor

NÖJE

Inget kan stoppa Excellence.

De går rakt in på albumlistans förstaplats med debutskivan ”The Region of Excellence”.

Och nu väntar resten av världen.

Foto: Ulf Höjer

Det råder total hysteri kring tjejbandet Excellence. Dokusåpadeltagarna från Kanal 5:s ”Popstars” har blivit tvättäkta popstjärnor. Debutplattan ”The Region of Excellence” gick direkt upp på svenska albumlistans förstaplats.

– Det är lite svårt att ta till sig det. Men visst är det stort. Det är verkligen ett bevis för att folk tycker om vår musik. Vi är jätteglada, säger Anna Johansson.

Skivan knåpades ihop under tre månader i våras och första singeln ”Need to know” blev också en listetta direkt. Framgången är ett faktum och tjejernas drömmar växer.

Vill slå i USA

– Nu är vi helt inställda på utlandslansering men inget är klart än. Det har talats om Tyskland och Japan. Vi hoppas att det händer något redan i höst, säger Malin Olsson.

Att bli internationellt erkända artister är målet och inget kan stå i vägen.

– Vi tänker ge vårt yttersta för att det ska hända. Därför är vi extra glada för förstaplatsen eftersom den är så viktig för utlandslanseringen, säger Susanna Patoleta.

– Den stora drömmen vore att slå i USA. Och turnera där. Att möta fansen är det största beviset för att vi är omtyckta. Det slår listplaceringar, säger Johanna Landt.

Turnerar i sommar

Ett annat mål är att vara mer delaktig i produktionen av nästa platta. Men först väntar sommarturnén på hemmaplan. Och sen världen.

Här spelar de i sommar

Tidigare artiklar:

Hannah Sjöström