Läsarna rasar mot Bon Jovi

NÖJE

Efter Jon Bon Jovis kritik av den svenska publiken slår nu aftonbladet.se:s läsare tillbaka.

- De har inte haft en enda bra låt sedan Living on a prayer, skriver Ivy i ett debattinlägg.

aftonbladet.se:s läsare är inte nådiga i sin kritik mot Jon Bon Jovis uttalande om att den svenska publiken är illojal.

Fast det finns också dem som håller med Jon om kritiken mot att ha Mel C som förband.

Läs några av inläggen här och tyck till själv:

”Bon Jovi är definitivt ett rockband! Även om senare tids produktioner blivit allt mer kommersialliserade. Lyssna istället på Slippery When Wet och New Jersey, två gedigna rockplattor av högsta klass! Klassisk rock på 80-talsvis.

Får lov att hålla med Jon och ifrågasätter verkligen Mel C som uppvärming! Hade hellre sett band som the Hellacopters eller Backyard Babies som värmare. Det skulle få bort med alla 14-åriga tuggummi-brudar, och locka de äkta fansen istället!

Gör dig själv en tjänst, lyssna på 'Blood on Blood' en klassiker i rocksammanhang! ”

- Eric

”På pudelrockens tid (80-talet) betraktades Bon Jovi som ett rock-band. Jon och Richie var coola och bandet spelade rock för musikens och publikens skull. Nu på äldre dagar är det kommersialismens lagar som råder. Bon Jovi kan inte tävla mot rockers av den tyngre skolan. Därför anlitas bland annat tonårspopsgeniet Max Martin för att producera lättkrängande studiotrams. Lyssnar du på introt till "It`s my life", och Backstreets Boys och Britneys senaste så är det i princip samma dagispop. När man dessutom får se Jon live i Globen och han kör aerobics-steg fattar man att Bon Jovi för alltid lämnat sin tillvaro som rock-band och dansat över till den anonyma tillvaron som pop-band wennabies. ”

- Kjell Olsson

”Bon Jovi är det absolut bästa band som finns i hela världen & Dom är definitivt ett ROCK band. Mel C som förband är ju bara pinsamt.”

- Tia

”Nä nu tror jag det är dags för Jon att ta fram saxen igen, trimma toppen lite ytterligare och kanske skaffa sig ett riktigt jobb den här gången, vissa vet tydligen inte när de ska lägga av. Först, kan man verkligen förvänta sig att bli kallad för nåt annat än ett popband när man anlitat pop-gurun Max Martin till senaste skivan? Och som det låter sen, antingen det nu är rena Beatles-plagiat (inget ont om dessa dock) eller menlösa Bryan Adams-ballader, nåt annat än pop kan man knappast kalla det. Hörde uttrycket pop-metall nånstans, och det är nog det närmaste rockmusik herrarna i Bon Jovi kommer. Och, illojal publik? Det hela är väldigt enkelt herr Bongiovi, har man gjort sig förtjänt av en lojal publik så HAR man en lojal publik. Tack för mig. ”

- Peppe

”Om viktigpetter Jon intog en något mer ödmjuk inställning till sig själv, sina kollegor och sin omvärld kanske Bon Jovi skulle bli lika populära som förr. Varför attackera Mel C?! Han borde vara tacksam över att det inte är ett "riktigt" rockband som värmer upp, då skulle de minsann få lite konkurrens.”

- Louise

”Har inte Jon förstått att det är MUSIKEN som säljer? Gör man inte bra låtar så köper inte folk....

Vidare så har Bon Jovi ALLTID varit ett "tracks" band. Redan på

80-talet tyckte vi rockare att de inte passade i gengren. De som de hade var det långa håret och kläderna. 80-talets rock var Metallica, Motley Crue, AC/DC, Kiss mfl sedan hade vi Bon Jovi som var en mjukare rock tillsammans med Def Leppard. Idag tycker man iof att även 80-talets rock är soft om man tittar på rocken idag. Så vad är Bon Jovi då? Ett popband. Att säga att den svenska publiken är illojal tycker jag är respektlöst! Jon skulle behöva ransaka sig själv istället och skriva annan musik eller lägga av! Man kan inte ligga på topp i 20 år det måste han också förstå. Jag tycker att han rökt sig själv i Sverige efter det uttalandet. En ursäkt tack! Alla andra rockband säger tvärtom. Det finns

ingen publik som den svenska!! Tänk på det Jon...en ursäkt tack!!!! ”

-Susanne

”Enda anledningen till att Bon Jovi inte slår är ju för att de inte har haft en enda bra låt sedan Living on a prayer.......att de är arroganta som få hjälper ju också till. Ett riktigt patetiskt "rock"band.”

- Ivy

”Han behöver räkna sina hjärnceller. Vaddå illojal? Antingen gör han bra musik som folk köper eller så gör han det inte. Menar han att man ska köpa hans skivor av lojalitet? Konstig inställning tycker jag.”

- Pellefant