”De har själva godkänt Mel C”

EMA Telstar svarar på kritiken från Bon Jovi

NÖJE

Konsertarrangören EMA Telstar svarar nu på Jon Bon Jovis angrepp på de svenska fansen och kritik mot valet av Mel C som förartist.

- Det har godkänts av hans agentur och management. Vi sätter aldrig in ett förband utan att ha ett okej från huvudakten, säger EMAs presschef Catarina Oscarsson.

När ett förband väljs ut skickas skivor och information till huvudartistens representanter.

- Mel C känner de naturligtvis till, men när det gäller Sahlene (som också spelar i kväll) så har det gått för kännedom och okej från deras management. De har varit informerade i god tid, det här har varit klart ganska länge.

Jon Bon Jovis anklagelse mot att de svenska fansen är ”illojala” motsägs av biljettförsäljningen, menar Catarina Oscarsson.

- Vi har sålt runt 20 000 biljetter. Det är klart godkänt. Man ska komma ihåg att de var här två gånger i augusti i fjol också.

Då var för övrigt britrockbandet Toploader förband.

Thomas Johansson på EMA, som arbetat med att sy ihop konsertpaketet, vill inte heller kommentera Jon Bon Jovis kritik mot valet av Mel C.

- Det får du fråga honom om, i så fall. Om han har en åsikt om det så får han naturligtvis ha det.

”De är ett bra rockband”

Jon Bon Jovi ställer i intervjun bland annat frågan ”Ser ni oss som ett popband, eller?”.

Är Bon Jovi ett popband eller ett rockband, som EMA ser det?

- Jag tycker att Bon Jovi är ett bra rockband...popband, det är ett gränsfall, jag tycker inte det är så stor skillnad. Men du får som sagt ställa frågan till Jon och inte till mig, säger Thomas Johansson.

Aftonbladets läsare är också splittrade i frågan, men lutar åt pop. Det tyckte i alla fall drygt 60% av de 4500 som röstat, ett par timmar efter att frågan lades ut.

Mattias Källman