Alexandra hoppar av nya ”Tsatsiki”

...men filmen ska ändå göras

NÖJE

Skådespelerskan Alexandra Rapaport, som fick sitt publika genombrott med Tsatsiki, morsan och polisen, har meddelat filmmakarna att hon inte vill vara med i uppföljaren Tsatsiki.

Foto: Ulf Höjer
Bara Samuel kvar. Gänget bakom ”Tsatsiki, morsan och polisen” festar här om på Guldbaggegalan år 2000. Till vänster Alexandra Rapaport, tillsammans med regissören Ella Lemhagen, skådespelarna Samuel Haus och Jakob Erickson och manusförfattaren Ulf Stark. Nu har alla utom Samuel hoppat av uppföljaren.

- Det var inget lätt beslut, och jag hoppas att jag inte orsakar problem för dem, säger Rapaport till TT.

Orsakerna till hennes avhopp är flera. Främst handlar det om att väldigt få av dem som gjorde den första filmen är med den här gången. Regissör är dansken Eddie Thomas Pedersen, sedan originalets regissör Ella Lemhagen nobbat tvåan.

Manuset är denna gång inte skrivet av Ulf Stark och vuxenskådespelarna Jonas Karlsson och Jacob Ericksson återkommer heller inte. Vad som återstår är i princip huvudrollsinnehavaren Samuel Haus samt producenten Anne Ingvar.

- Det kändes jättesvårt, men eftersom det inte är samma gäng bakom fortsättningen, känns det som om allt borde vara nytt. Jag har definitivt skuldkänslor, jag vill ju inte att det ska gå dåligt. Men de hittar säkert någon annan som kan spela Tsatsikis morsa. Det finns ju så många bra skådespelerskor, säger Rapaport.

”Filmen skjuts upp nån vecka”

TT sökte under hela torsdagen förgäves Anne Ingvar för en kommentar. Men Tomas Eskilsson på Film i väst, som är delproducent, säger till TT:

- Meningen var att inspelningen skulle börja på västkusten den 18 juni. Nu måste den nog skjutas upp med någon vecka till medan man letar efter en ny mamma. Att skriva om manuset skulle vara en alltför omständlig process.

Gunnar Rehlin/TT