Hur går det för Spice Girls?

Mel C bäst i test

1 av 6 | Foto: VIRGIN RECORDS
Geri
NÖJE

1996 tystnade hela popvärlden. Spice Girls föddes och de kryddade inte bara topplistorna med singlar utan också skvallerspalterna med smaskigheter.

Men hur har det gått för flickorna på egen hand? Puls Hannah Sjöström kollar läget.

NAMN: Geri Halliwell, Ginger Spice, 28

MUSIK: Släppte soloalbumet "Schizophonic" 1999. I maj släpps "Scream if you wanna go faster". I slutet av månaden börjar "It"s raining men" från soundtracket till "Bridget Jones dagbok" att rotera på radion. Som vi längtar.

FRAMGÅNG: Hyfsad. Geri kan inte sjunga men hon äter kameran.

PRIVAT: Har kopplats ihop med popstjärnan Robbie Williams vid flera tillfällen men säger att de bara är vänner. Men vi som har sett bilderna vet ju.

HÄLSA/UTSEENDE: Medger att hon haft ätstörningar som ung. Nu är hon trådsmal men "äter sunt". Lär ha fettsugit sig för 150 000 kronor. Säger brittisk press. Och förminskat brösten.

BONUS: Är FN-ambassadör och svenskättling. Letar man kan man hitta nakenbilder på henne på nätet.

:

NAMN: Melanie Chisholm, Mel C, Sporty Spice, 27:

MUSIK: Kallar det själv indierock och debutalbumet "Northern star" kom förra året. Sjöng duett med Bryan Adams 1999, "When you"re gone".

FRAMGÅNG: Stor. "Northern star" har toppat flera listor och har legat på Top 40 i England i över ett år. Ansågs från början vara den mest talangfulla av dem alla. Har bevisat att det stämmer.

PRIVAT: Har inte haft något förhållande på flera år och får ständigt dementera att hon är gay. Och vi tror henne. Troligen den kräsna typen.

HÄLSA/UTSEENDE: Har varit träningstokig och ätit bara frukt. Drabbades av en depression förra året och började hetsäta. Är numera av normalvikt och käkar prozac. Flerfaldigt tatuerad.

BONUS: Ligger lågt. Kommer från Liverpool och är fotbollstokig.

:

BÄST

NAMN: Victoria Adams, Posh Spice, 26:

MUSIK: Efter singeln "Out of your mind" som kom förra året är hon nu på gång med en ny singel; "I wish" som kommer senare i år. Debutalbumet väntas i höst.

FRAMGÅNG: Mindre. Många tvivlade på att det skulle bli någon solokarriär. Har ingen röstkapacitet men däremot starquality. Men det räcker ju inte.

PRIVAT:Här har det gått betydligt bättre. Victoria gifte sig 1999 med fagre fotbollsspelaren David Beckham. Paret fick sonen Brooklyn Joseph i mars samma år. Victoria är rikast av dem alla. Pengamässigt, alltså.

HÄLSA/UTSEENDE: Många har spekulerat i om Victoria har anorexi eller inte. Hon har undersökts av läkare för misstänkt diabetes. Men inget har bekräftats. Hatar sitt leende och visar därför aldrig tänderna.

BONUS: Är sugen på film. Provfilmade för "Charlies änglar" och diskuterades inför förra Bondfilmen. Vilken tur att det inte gick vägen.

:

NAMN: Emma Bunton, Baby Spice, 25:

MUSIK: Nya plattan "A girl like me" släpptes förra veckan och nya singeln "What took you so long" är etta på engelska singellistan. Första veckan i Sverige hamnade singeln på 39:e plats.

FRAMGÅNG: Kan bli stor. "A girl like me" låter sofistikerad och trallvänlig. Blir troligen en hit i hemlandet. Osäkert hur övriga världen tar emot henne.

PRIVAT: Hon sa förra året att hon inte haft sex på två år. Numera har hon ett förhållande med Jade Jones i engelska gruppen Damage. Man får hoppas att de har gjort det.

HÄLSA/UTSEENDE: Emma har inga kända hälsoproblem eller konstgjorda kroppsdelar. Vad vi vet.

BONUS: Familjekär flicka som tar med sin mamma på turné. Barndomsidolen heter Stevie Wonder. Hon skriver sina egna texter.

:

NAMN: Melanie Brown, Mel B, Scary Spice, 26:

MUSIK: Släppte i höstas debutalbumet "Hot" med singeln "Feels so good". I maj kommer nya singeln "Lullaby". Mer soft r"n"b än pop.

FRAMGÅNG: Måttlig. Singeln "Feels so good" spelades en del på MTV men blev det ingen större hit. Hennes sträva Leedsdialekt går liksom igenom sången och lämnar ingen oberörd...

PRIVAT: Gifte sig med dansaren Jimmy Gulzar men äktenskapet höll inte länge. Paret fick dottern Phoenix Chi 1999. Gulzar har berättat att han sexstrejkade när Melanie förstorade brösten i stället för att amma dottern. Nuvarande pojkvännen heter Max Beesly och är skådespelare och musiker.

HÄLSA/UTSEENDE: Har enligt brittisk press förstorat brösten, fettsugit magen och skaffat sig en ny näsa. Lockarna har förvandlats till raka testar. Det är knappt man känner igen henne.

BONUS: Tjänade bara 7,5 miljoner förra året och tvingas nu sälja sitt hus i Buckinghamshire utanför London. Det är synd om människorna.

:

Hannah Sjöström