”Jag vill ha barn med en tjejkompis”

Men först åker Rikard Wolff på sommarturné

NÖJE

Ny turné. Ny platta och i höst ny musikal. Men mest av allt längtar Rikard Wolff efter ett barn.

- Jag kan tänka mig att skaffa barn med någon av mina tjejkompisar, säger han.

Drömmer om att bli pappa Rikard Wolff startar sin sommarturné på torsdag. Och till hösten beger han sig till Malmö för att spela musikal. Men nästa vår ska han ta en paus från artistlivet.

På torsdag inleder han turnén i Uppsala med lite franskt, lite somrigt och låtar från Grammisbelönade plattan "Min allra största kärlek".

- På de större ställena sjunger jag tillsammans med en sjumannaorkester. Det ska bli väldigt kul, säger han.

"Jag har saknat att vara hemma"

Efter sommarturnén beger han sig till Malmö för att spela i musikalen "Kaspar Hauser" på Musikteatern. Tungt för en inbiten Söderkis.

- Jag är alltid tveksam när jag måste jobba borta men samtidigt är det kul att ha hela Sverige som arbetsplats. Men jag har saknat att vara hemma med mina vänner.

Sommarens turné ger dock utrymme för en del ledighet och då ställer han sig framför spisen.

- Det första jag gör när jag kommer hem är att laga mat och bjuda in vännerna. Att umgås är min rekreation. De flesta drar på barnvagnar numera och det händer att jag hjälper till att dra också.

Vill du dra en egen barnvagn?

- Ja, absolut. Jag har tjejkompisar som inte har barn och jag kan definitivt tänka mig att skaffa barn med någon av dem. Det är viktigt att allt ska funka bara. Jag arbetar ju nästan alltid.

Ny skiva till hösten

Och efter turnén ska han in i studio för att spela in låtar till en skiva med musiken från musikalen "Kaspar Hauser". Cardigansproducenten Tore Johansson är en av männen bakom musiken. Lagom till premiären släpps skivan för att locka nya besökare till musikalscenen.

- Därför blev jag sugen. Tore är ju så musikbranschförankrad så en radiolåt ska det bli i alla fall. Men jag vet inte om det blir någon av de låtar jag ska sjunga.

Ett kliv från visa till pop med symfoniorkester ligger inte så långt bort som man kan tro.

- Mina stora idoler George Michael, ABBA och Beatles är ju riktig pop.

"Jag har svårt att säga nej"

Nästa vår ska Rikard Wolff ta en paus.

- Jag siktar på det men jag har så svårt att säga nej. Man vill ju inte bli bortglömd.

Hannah Sjöström