Svenske Niklas får ny storroll i England

Nu spelar han "Miss Saigon" i Manchester

NÖJE

Succé i både Stockholm och London.

Nu är det klart att Niklas Andersson spela huvudrollen i "Miss Saigon" för tredje gången - i Manchester.

- Man kan väl säga att det är tredje gången gillt, skrattar Niklas.

Foto: PETER VAN DEN BERG
musikalstjärna Niklas Andersson har just fått huvudrollen i musikalen "Miss Saigon" - för tredje gången. Tidigare har han gjort succé i både Stockholm och London. Nu väntar Manchester härnäst.

Den 26-årige svensken är numera en väl etablerad musikalstjärna i både Sverige och England.

De senaste åren har Niklas Andersson spelat stora roller i "West side story", "Miss Saigon" och "Kristina från Duvemåla" i Sverige. Sedan flyttade han till London för att återigen göra Chris i "Miss Saigon". Den senaste tiden har han gjort huvudrollen Marius i West Ends uppsättning av "Les Misérables".

Men det verkar mest ha varit ett uppehåll från favoritrollen Chris.

- Ja, rollen verkar ha blivit en röd tråd i min karriär. Men så är det också min drömroll eftersom "Miss Saigon" var den första musikal jag någonsin upplevde, säger Niklas.

Och nu är det klart att föreställningen ska ut på en stor turné runtom i England.

Första anhalten är Manchester i norra England, där ensemblen ska stanna i ett år.

- De satsar otroligt mycket pengar på det här och intresset är enormt i Manchester. Därför känns det som en ära att få vara med i den.

Välbehövt sommarlov

Niklas Andersson gör sin sista föreställning av "Les Misérables" i juni. Sedan väntar en två månaders semester innan repetitionerna inför "Miss Saigon" drar i gång i London i september.

Premiärdatumet är satt till den 13 november.

- Det ska bli oerhört skönt med en paus först. Jag har jobbat oavbrutet i ett och ett halvt år här i London, så nu vill jag hem till Sverige för att ladda batterierna, säger Niklas.

Klas Lindberg

ARTIKELN HANDLAR OM