Veckans singlar

NÖJE

med Håkan Steen

David & The Citizens

I"ve been floating upstream since we parted (Adrian)

Härom månaden kom den självbetidlade debut-ep:n och nu slår Malmö-bandet till med en kanon-ep till! David Fridlund är en melodimästare bakom sitt piano, han snor och hittar på egna med lika stor bravur och medan jag svamlar smått lyriskt om namn som Bright Eyes, Beatles, Guided By Voices, Bob Dylan och Beck går The Citizens loss på alla möjliga mer eller mindre udda instrument, som vilket leklystet Elephant 6-band som helst. Kommer till Hultsfred, missa inte!

Ed Harcourt

Something in my eye (Heavenly)

Bara 19 dagar kvar till denne omtalde 23-årings fullängdsdebut "Here be monsters". 70-talsinfuenserna från Tom Waits och Randy Newman, som satte tonen på minialbumet "Maplewood", är inte fullt så påtagliga på den här singeln. Med sin viskande popkänsla hittar den snarare in nånstans mellan Sparklehorse och Elliott Smith. En strålande låt är det hur som helst. Kommer till Hultsfred, missa inte!

Gloss

New York boy (Nude)

Förra singeln "Lonely in Paris" var en briljant orkestrerad popkaramell med lysande refräng. På uppföljaren släpper Liverpool-bandet, med isländska sångerskan Heidrun Anna i spetsen, in lite T.Rex-glam bland sina skimrande melodier. Riff och handklapp och charmerande sång och man blir rätt glad den här gången också. Kommer till Hultsfred, missa inte!

Belle & Sebastian

Sing Jonathan David (Jeepster)

Belle & Sebastian låter som... Belle & Sebastian. Och inget fel i det, så länge de låter så här bra. Jag trodde jag överdoserade på det här bandet för all framtid runt 1998 men på förstaspåret "Jonathan David" är körerna så snygga, pianot så drivet och orgeln så fräckt slingrande att jag plötsligt måste damma av "If you"re feeling sinister" igen.