”Jag tafsar på en rockstjärna”

Världspremiär för Nina Perssons nya video - i dag på aftonbladet.se

1 av 5 | Foto: STOCKHOLM RECORDS
cardigans-nina och pojkvännen I Nina Perssons video, "I can buy you", spelar hon två roller . Dels den kärlekskranka överklasstanten som blir kär i en rockstjärna, dels hans flickvän. Rockstjärnan är ingen mindre än Nathan Larson, Ninas pojkvän i verkliga livet.
NÖJE

Nina Persson har gjort en video. Den har i dag världspremiär på aftonbladet.se.

- Jag är full och tafsar på en rockstjärna, säger hon.

Hon har legat i startgroparna sen 1998. Då var en första version av hennes soloalbum klart men projektet stoppades. Det skar sig med skivbolaget som inte ville att soloartisten Nina Persson skulle konkurrera med Cardigans-Nina.

Skivan släpps i augusti

Den 20 augusti når hon äntligen målet och albumet släpps.

Singeln "I can buy you" är i affärerna den 27 juni men redan i morgon lämnar Nina Persson startgroparna. Då visas videon till singeln på www.aftonbladet.se. Den är inspelad i New York City.

- Jag spelar två karaktärer. Dels en väldigt förmögen upper east side-tant som försöker muta sig fram här i livet och är kär i en rockstjärna, en basist som bor på lower east side. Dels spelar jag sångerskan i rockstjärnans band. Ja, och det är ungefär vad det handlar om, säger hon.

Det är också vad låtens text handlar om. Om en rik kvinna som älskar men tvingas inse att pengar är värdelös valuta när det kommer till kärlek.

- Det är första gången jag gör en video på det sättet, att jag tar låten bokstavligt, säger Nina Persson.

"Det är lite buskis"

Tonen är dock en annan än i själva låten. Där blir texten melankolisk. Videon är en karikatyr.

- Jag blir full och börjar tafsa på rockstjärnan. Det är lite buskis. Jag är nöjd med videon. Den blev bra. Som en liten kortfilm, filmisk och fin.

"I can buy you" är en av åtta låtar på albumet Nina skrivit ihop med Niclas Frisk ( Atomic Swing, Sweet Chariots). De två drog ursprungligen igång projektet.

En låt från "Boys don´t cry"

Låtarna har sen dess spelats in på nytt och producerats om. Ett par helt nya spår har kommit till. Bland annat "The bluest eyes in Texas" som ingick i soundtracket till filmen "Boys

don"t cry" och en cover på kultartisten Daniel Johnstons "Walking the cow".

Världspremiär

...för Nina Perssons video:

ARTIKELN HANDLAR OM