Stelt och rörigt, Oldsberg

NÖJE

Rörigt, stressigt och en oväntat stel Ingvar Oldsberg.

Första omgången av sommarvarianten av "Bingolotto" var en stor besvikelse.

Foto: Daniel Pedersen/Kamerareportage
Bingolottos sommarnöje blev en besvikelse.

Mycket av poängen med riktiga "Bingolotto" är ju den gemytliga stämningen, att Lasse Kronér tar sig tid att småprata med deltagarna.

Men med bara 25 minuter på sig - och då ska det hinnas med bingospel, dubbeldragning, kändistävling, black jack, förklarande filmer om regler och vinster - hann inte riktigt Oldsberg med någonting ordentligt.

Stundtals kändes hela programmet bara som en lång trailer för en kommande sändning, den när de riktigt stora priserna ska delas ut.

Och Oldsberg - normalt ett av svensk tv:s största proffs och mycket duktig på att improvisera i direktsändning - verkade lite osäker och tittade påfallande ofta i sina manuspapper.

Han slappnade av först när "hemliga" kändisgästen Peter Harryson gjorde entré, men då var programmet nästan slut.

Att spela black jack med tv-tittarna är nog inte heller särskilt lyckat. "Bingolottos" ganska åldersstigna publik är knappast stamgäster på kasinon och man anade nästan en preparerad kortlek i går. Kvinnan som uppenbarligen inte hade en aning om hur man spelar detta kortspel, hade ju faktiskt vunnit sina 15 000 kronor hur hon än hade betett sig.

Studion såg trist ut och presentationsfilmerna av vinsterna var fånigt glättiga. Och att ha en bild på tv-studion - fast i oskärpa! - under själva bingospelet, var ju inte direkt snyggt.

En premiärsändning som nog Ingvar Oldsberg snabbt vill glömma"

Jan-Olov Andersson

ARTIKELN HANDLAR OM