- Jag får inte berätta att jag är lesbisk

Sångerskan Cream: Jag fick order av skivbolaget

NÖJE

Sångerskan Cream i Addis Black Widow beordrades av skivbolaget att ljuga om sin homosexualitet.

Anledningen: att inte skrämma bort skivköparna.

- De säger att jag hade varit världsstjärna om jag inte gått ut med det faktum att jag är lesbisk, säger Cream i en intervju i Café.

förbjuds sjunga om gaysex Sångerskan Cream berättar i dag att hennes skivbolag bett henne att inte avslöja sin sexuella läggning. - Inför vissa fester och mottagningar ber de mig att inte kyssa min tjej, säger hon.

Homosexualitet har länge varit tabu inom stora delar av popvärlden.

När Addis Black Widow - aktuella med megahiten "Goes around comes around" - fick sitt första skivkontrakt på en skivetikett under Sonet blev sångerskan Cream ombedd att ljuga om sin sexuella läggning.

"De vill censurera"

Anledningen hon fick höra var att det kunde skrämma bort konservativa skivköpare.

Det hävdar Cream i en stor intervju i kommande numret av Café.

I dag, sex år senare, ligger popduon på ett annat stort skivbolag, Sony music.

Men inställningen är fortfarande densamma, hävdar Cream.

- Ja, de vill censurera alla kärlekstexter som handlar om tjejer. Och texter om gaysex är förbjudet. De säger att det är karriärmässigt självmord och att det finns för mycket fördomar bland skivköparna, säger hon till Café.

Cream menar att skivbolaget ber henne att låtsas vara heterosexuell eftersom det säljer mer skivor.

Hon får inte kyssa sin tjej

- De säger att jag hade varit världsstjärna i dag om jag inte gått ut med det faktum att jag är lesbisk. Inför vissa viktiga fester och mottagningar ber de mig att inte kyssa min tjej. De blir upprörda bara jag håller hennes hand.

Kathrin Persson, promotionchef på Sony, känner inte igen den beskrivningen.

- Här i Sverige är det tvärtom. Vi tycker det är jättekul att de spelar på gaygalor. Det hon säger är säkert sant men i så fall pratar hon om Instant Karma som är deras skivbolag i England.

Skivbolaget minns inte

Inte heller J onas Holst, som jobbade med gruppen då den låg på Sonet, minns att skivbolaget förbjudit Cream att prata om sin sexuella läggning.

- Nej, och jag har otroligt svårt att tänka mig att någon av oss som jobbade där då skulle göra något sånt, säger Jonas Holst.

Klas Lindberg