Draken Sisqo

NÖJE

”Baby make your booty go, tuh duh tuh duh!”

Puls fick världens kortaste intervju med Thong song-mannen Sisqo.

Foto: UNIVERSAL MUSIC
Sisqo i en kul pose.

Han hade en av 90-talets bästa soulgrupper, Dru Hill. Men Mark ”Sisqo” Andrews hade alltid drömt om att göra en soloskiva. När han fick chansen blev det "Unleash the dragon", med singeln ”Thong song", en låt som för alltid kommer att förknippas med sommaren 2000.

Sisqo gjorde Puffy-dansen på Miami beach omgiven av 300 tjejer i stringbikinis och videon spelades oavbrutet. Det var förra årets största r"n"b-hit och Sisqos silverfärgade skalle blev världskänd.

Nu är det redan ny sommar och Sisqo följer upp sin succédebut med "Return of dragon", ett nytt album proppat med gospelskolad r"n"b.

- I början var den här drakgrejen bara en logo. Men nu har draken blivit en symbol för min musik. I ena stunden känns det som att någon sprutar eld på dig, i nästa stund som om du flyger.

Din nya singel, "Can I live", handlar den om påfrestningarna med att vara stjärna?

- Den handlar om att man måste låta mig leva mitt liv. Men texten kan passa in på det mesta. Du kanske träffar en tjej på en klubb och sen börjar hon bete sig som om ni vore gifta, du vet? Låt mig leva som jag vill, liksom.

Är det många tjejer som buggar dig?

- Nä, det är rätt lugnt faktiskt. Men jag har fått träffa nästan alla brudar jag drömt om att träffa. Härom veckan mötte jag min drömtjej, Jessica Alba, skådespelerskan. Jag ska försöka få med henne i min nästa video.

Du håller också på med film nu?

- Ja, jag ska vara med i "Winter dance" med Cuba Gooding Jr. Jag gillar verkligen skådespeleri.

Hur är läget med Dru Hill, inga samarbeten på gång?

- Vi har gjort en låt på nya skivan, "Without you". Men jag saknar verkligen att jobba med dem, jag hoppas att vi snart gör en ny skiva ihop.

Martin Gelin

ARTIKELN HANDLAR OM