Fejkat dödsrykte om Britney

DJ-skämt orsakade panik bland fansen i USA

NÖJE

Panik spreds i morse bland Britney Spears amerikanska fans, efter att ett rykte startat om att stjärnan och hennes pojkvän Justin Timberlake dött i en bilolycka.

Ryktet spreds över hela världen, men visade sig vara ett skämt - från två radio-DJ:s.

Foto: ap
Ryktet om deras död är betydligt överdrivet.

Radiopratarna Kramer & Twitch i Dallas bestämde sig för att skoja lite med sina lyssnare i natt, svensk tid. De rapporterade därför nyheten om att Britney och Justin skulle ha omkommit i en bilkrasch i Los Angeles.

Och ryktet spreds. Snabbt.

Inom några timmar hade flera amerikanska tv-kanaler . Polisen varken bekräftade eller dementerade ryktet vid frågor från media eller från panikslagna fans.

Att chatten på Britneys officiella hemsida stängdes ner, och att det inte gick att få tag på någon officiell talesman för stjärnorna, gjorde inte saken bättre.

Ryktet hann med internets hjälp spridas över hela världen på ett par timmar - också till ett par svenska nöjessajter.

Ryktet kan leva kvar

Kramer & Twitch har nu fått krypa till korset och erkänna att de bara skojade. Men det kommer nog att ta ett tag innan ryktet lugnat ner sig.

För några månader sedan, när en fejkad nyhetssida påstod att rapstjärnan Eminem dött i en bilolycka, fortsatte ryktet att spridas i veckor - trots att Eminem under den tiden gjorde flera konserter...

Mattias Källman

ARTIKELN HANDLAR OM