Titta - Eminem är Stålmannen

Aftonbladet visar nya videon på nätet i dag

Rapstjärnan som hjälte I dag premiärvisar Aftonbladet.se D-12:s video till låten "Purple hills", där Eminem bland annat ses som Stålmannen.
NÖJE

Dvärgar, hallucinationer och Eminem som Stålmannen.

Det är några av inslagen i D-12:s nya video.

I dag har Aftonbladet.se exklusiv Sverigepremiär på den nya videon "Purple hills".

Foto: AP
Eminem.

Låten hette från början "Purple pills", alltså Lila piller. Men efter hot om censurering ändrades namnet.

Men videon ser ut som om Eminem och de andra medlemmarna Bizarre, Swift, Kon Artis, Proof, och Kuniva har stoppat andra piller än Ipren i sig.

Den drömlika, hallucinatoriska miljön växlar i blått, lila och gult. Märkliga figurer och tecknade inslag förstärker videons drömkaraktär.

Vill visa det sjuka

Med tanke på D-12:s uttalade mission - "att förmedla det sjuka, det obscena och det vämjeliga" - är dock "Purple hills" rätt oskyldig.

Mordhotar Fred Durst

Det mest spekulativa är två dansande dvärgar och Eminems bråk med sin "tvilling" Stålmannen, som i stället för ett S har ett stort E på bröstet.

En aning mjukare än i låten "Girls" på den nya skivan "Devils night" som Aftonbladet rapporterade om i går. Där mordhotar Eminem Limp Bizkits sångare Fred Durst och DJ Lethal.

- Jag ska sticka en pistol i munnen på dig och sprejmåla väggen, rappar han och syftar på DJ Lethal.

Några sådana verbala käftsmällar innehåller inte "Purple hills". Men som vanligt passar Eminem på att ge en gliring till sitt hatobjekt nummer ett - softrapparen Vanilla Ice.

Se videon till ”Purple Hills”

Klas Lindberg