Svensk rockstjärna greps med narkotika

Polisen: Han bar på flera sorters knark

NÖJE

HULTSFRED

En artist greps i går på Hultsfred, med flera olika sorters narkotika på sig.

Nu riskerar han fängelse för narkotikabrott.

Ett 20-tal unga misstänks också för knarkbrott - men hittills har festivalen ändå varit lugn.

I går eftermiddag stoppades artisten som enligt vad Aftonbladet erfar är medlem i ett svenskt band, inne på backstageområdet vid Hultsfredsfestivalen.

Kastade ifrån sig

- Vakterna ville att han skulle visa innehållet i sin väska. Men han vägrade, av förståeliga skäl. Sedan såg de honom kasta något ifrån sig, och tog in honom, berättar festivalpolisens informationschef Ulf Karlsson.

Släpptes under dagen

Vad hade han för narkotika på sig?

- Jag vill inte gå in på något enskilt, men han hade en blandning, mer än en sort.

Artisten släpptes senare under dagen, men misstänks nu för narkotikabrott. Ett brott som kan få tunga följder om han fälls.

- Straffskalan är normalt fängelse i 4-6 år, men det kan bli mindre också. Det går inte att spekulera i det nu, säger Ulf Karlsson.

Spelar på Hultsfred

Polisen tror att narkotikan var avsedd för eget bruk och inte för att sälja. Artisten och hans band ska spela under festivalen.

Ett 20-tal personer greps för olika sorters narkotikabrott under det första dygnet. Dessutom har en ung pojke knivhotats och rånats natten till torsdag, och en flicka har utsatts för ett försök till våldtäkt och polisen har gripit en misstänkt.

Lugnt på konserterna

Men polisen är ändå nöjd med nivån hittills.

- Som helhet har det varit mycket lugnt, så lugnt som det nu kan bli på en festival. Vi har inte haft några bråk eller strul, få fyllor och konserterna har gått lugnt till, säger Ulf Karlsson.

Mattias Källman