Närvaron och gnistan saknas

NÖJE
Foto: STEFAN MATTSSON
KAN BÄTTRE Detaljerna gör att Feven inte når ända fram.

Feven

Längd: 45 minuter Publik: förvånansvärt få Bäst: "Shaka loss" med Fre Sämst: Fresbees bort Fråga: Varför har inte Fre ett eget gig?

HULTSFRED. Det är ett tag sen hon var drottningen av Grammis och Rockbjörnen.

Även om hon fortfarande är drottningen av hiphop. Och en ärligare titel i programmet hade varit GFX feat. Feven. Det är lika mycket hennes crews show som hennes egen. Låtar av GFX varvas jämnt med Fevens solohits. Tillsammans har de en utmärkt ambition av att ställa till med show.

De gör gemensamma eritreanska danssteg, har ett klädbyte där de går från mörka baggy byxor och vita toppar till "Men in black - and one woman" i kostym och solbrillor, lagom till "Bränn BH:n" som en anspelning på videon där det var samma dresscode. En slagverkare sitter med och förgyller, om än något anonymt, varenda nummer.

Fre överraskar och de framför "Shaka loss" från deras album där Feven gästar och även Peewee dyker upp i "Vem hugger vem". Feven är charmig och Bleedz och Nougie försöker, men frågan är om det är för att de är trötta för att de nyss är hemkomna från Eritrea, om det är för att det är gles publik, eller om det beror på missförstånden med ljudteknikern som leder till vissa längre pauser än brukligt mellan låtar, som gör att den riktiga närvaron och gnistan inte infinner sig.

Tills sista låten "Dom tio budorden".

Men då är det tyvärr slut.

Marimba Roney