Sparkas för bluffnyhet om Britney Spears

NÖJE

NEW YORK

Två diskjockeys som i sitt radioprogram påstod att Britney Spears omkommit i en bilolycka har fått sparken.

Ägarna till radiostationen KEGL-FM har fått nog av duons "skämt". Spears jurister håller som bäst på och undersöker om de ska stämma stationen.

Aftonbladet den 16 juni.

Keith Kramer och Tony Longo - under beteckningen Kramer & Twitch - gjorde showen Extreme Night Time Radio till en av de mest avlyssnade i Dallasområdet. Men de var beredda att ta till vilka medel som helst för att behålla sin popularitet.

Polisen blev nedringd

De kläckte idén att i direktsändning påstå att Metallicas James Hetfield avlidit. Snabbt insåg duon att det vore ett alltför vågat practical joke eftersom en stor procent av stationens åhörare är hårdrock-fans. I stället beslöt de att välja ut Britney Spears och hennes pojkvän "N Syncs Justin Timberlake till offer.

Deras påstående att Britney omkommit i en bilolycka i Los Angeles och att pojkvännen låg i koma utlöste en enorm reaktion på internet. Polisen och brandkåren i Los Angeles blev nedringda av fansen.

- På grund av saker som ackumulerats över tiden så tror vi att Kramer & Twitch skulle passa bättre någon annanstans, säger Tom Schurr, vice VD för Clear Channel Communications.

Wolfgang Hansson