Succépjäsen ”Sårskorpor” blir tv-teater

Paula McManus: Folk känner igen sig i karaktärerna

1 av 2 | Foto: PETRA HELLBERG
14 000 såg HenNE Paula McManus spelar Virve, som är ful, ensam och konstig, i föreställningen Sårskorpor. - Ibland brukar jag säga att jag skulle vilja vara henne, säger Paula.
NÖJE

Virve är ful, ensam och uppgiven.

- Jag skulle vilja vara henne, säger Paula McManus om sin rollfigur.

Nu tar hon, korvflickan och de andra karaktärerna i succépjäsen "Sårskorpor" klivet från scenen till tv.

Nästan 14 000 personer hittade förra året till Backstage på Stadsteatern i Stockholm för att se "Sårskorpor". Det blev hela 76 föreställningar - och fortfarande hör folk av sig till teatern som undrar när den ska gå igen.

- Jag tror att folk tyckte om pjäsen för den värme och kärleksfullhet den förmedlar. Folk känner igen sig i karaktärerna, trots att de är ganska uppskruvade, säger Paula McManus.

Spelar en tragisk figur

Tillsammans med Tintin Anderzon, Daniel Gustavsson, Jonas Karlsson och Mats Rudal har hon nu spelat in en tv-version.

Som skiljer sig främst på en punkt.

- Vi spelar utan publik. När vi gjorde "Dr Kokos kärlekslaboratorium" till tv så hade vi det men inte nu eftersom tv-publiken då lätt kan känna sig utanför, säger Paula.

Hon spelar Virve - en ful, ensam och konstig tjej som accepterat sitt öde. En tragisk och icke avundsvärd figur, kan tyckas.

Men inte för Paula.

- Hon är ganska nöjd med det som händer och har en stor ödmjukhet. Ibland brukar jag säga att jag skulle vilja vara henne.

Sänds till hösten

Paula tycks ha hittat en riktig radarpartner i Tintin Anderzon. De två gjorde tidigare i år en show på Mosebacke. Och nu spelar de in scener för SVT:s kommande serie "Humorlabbet".

- Men vi är inte "ihop". Det har bara blivit så att vi jobbat tillsammans ett tag nu.

"Sårskorpor" sänds i SVT någon gång i höst eller i vinter.

Klas Lindberg