"Jag är Geris släkting"

Nu hoppas Cathrine, 13, få träffa sin idol

NÖJE

Cathrine Sjövik, 13 år från Torshälla är Geri Halliwells kusinbarn. Om Cathrines släktforskning stämmer. Nu vill hon ha hjälp att komma i kontakt med den brittiska popstjärnan.

- Det skulle vara kul att få träffa Geri, säger hon.

Foto: MAGNUS WENNMAN
geris kusinbarn? Catherine Sjövik kan vara Geri Halliwells kusinbarn om släktforskningen stämmer. - Men jag ser inte så mycket likheter mellan oss, säger hon.

Det började för ett par år sedan när Geri Halliwell efterlyste sina svenska släktingar i pressen.

- Då var det ingen av oss som trodde att vi var släkt, berättar Cathrine.

Men efter att ha hört sig för bland släktingarna har det visat sig att möjligheten ändå finns. Cathrines farfars far Mattias Sjövik föddes 1903 i Finland.

Som ung for han till Amerika och eventuellt även till Kanada. Vid den tiden hade han en förbindelse med en kvinna som födde en son med namnet Laurence. Geri Halliwells pappa hette Laurence och enligt Geris egna berättelser i brittisk press var hennes farfar svensk eller möjligen finsk.

Laurence hette först Sjövik men när hans mor gifte om sig tog han styvfaderns namn Halliwell.

- Farfars far Mattias flyttade tillbaka till Finland efter att ha varit i Amerika. Där fick han en ny familj och 1949 flyttade han med familjen hit till Torshälla, berättar Cathrine.

Litar på släkten

Cathrine har inte kollat med folkbokföringen om allt stämmer men litar ändå på sina släktingars berättelser. Det skulle innebära att Cathrines farfar Bengt är halvbror med Laurence och att hennes pappa Thomas är kusin med Geri vilket gör Cathrine till hennes kusinbarn.

- Jag vet inte hur jag ska få kontakt med henne. Jag skulle vilja berätta det här och höra hennes historia, säger Cathrine.

Hannah Sjöström