Lundin laddar för Robinson

Nu åker han till Malaysia och börjar inspelningen

NÖJE

GRÄNGESBERG

Med stenhård träning, kalla bad och massor av sömn har Anders Lundin laddat inför ännu ett tropiskt äventyr.

I morgon drar han till Malaysia för att göra årets ”Expedition: Robinson”.

– Målet är fem miljoner tittare, säger han.

Foto: björn lindahl
kalla insjöbad Anders Lundin hoppar i vattnet vid sommarstugan utanför Grängesberg. Här laddar han inför sommaren Robinson-äventyr.

Precis som inför de tidigare inspelningarna av ”Expedition: Robinson” tillbringar han de sista veckorna i Sverige på det idylliska lantstället i Grängesberg, Dalarna. Här passar Anders Lundin på att umgås med familjen och flickvännen Kerstin Ryhed i den miljö som han älskar mest av allt, den typiskt svenska.

– Jag tycker att det är jätteskönt med kalla insjöar, säger han och kastar sig i plurret.

Men en tropisk ö är inte fy skam det heller, medger den populäre programledaren. Och resväskan, den är färdigpackad sedan länge.

På måndag klockan 19.00 flyger han till Malaysia för att vara med om sitt tredje ”Expedition: Robinson”. Och efter förra årets rekordsiffror, över fyra miljoner tittare vid sista avsnittet, är självförtroendet på topp.

Mamma och pappa spelar in

– Det känns mycket lugnare än tidigare, särskilt eftersom vi spelar in i samma skärgård som förra året. För mig personligen känns det som att fortsätta där vi slutade ifjol. Jag har inte hetsat upp mig så mycket.

– Första åren var jag osäker på hur jag själv skulle reda mig i den där soppan, nu är jag inte så orolig för det. Nu är det mer om vi har tagit ut rätt deltagare och om vädret ska bli bra.

Han tror att årets ”Expedition: Robinson” kan bli det bästa någonsin, med hårdare tävlingar, tuffare deltagare, en bättre ö och fler överraskningar. Dessutom klurar Anders Lundin över hur han ska kunna förbättra sin programledarinsats.

– Jag har tänkt att man kanske kan hitta något nytt sätt att vara på. Kanske lite mer mystisk och prata i gåtor som fader Fouras (”Fångarna på fortet”).

Men de trognaste fansen, mamma Christiane och pappa Erik lär knappast bli besvikna, vilken stil han än bestämmer sig för. De är väldigt stolta.

– Ja, det är väl ingen överdrift. De spelar in Robinson och stoppar när jag inte är med i bild, säger han och skrattar.

Trots att det var osäkert in i det sista om det över huvud taget skulle bli ett nytt ”Expedition: Robinson” i år, så ser Anders Lundin ljust på programmets framtid.

Visst kan han tacka ja igen

– Det är inte sagt att det här är sista året. Det är lika möjligt som någonsin förut att det blir en ny omgång till nästa år.

Skulle du tacka ja till programledarjobbet om det blir så?

– Det kan jag verkligen tänka mig. Det är ett jättekul jobb.

Anna Hansson